ja miałam wskazanie do zapłodnienia wszystkich komórek więc jak byłoby 18 to tyle by zapłodnili. Ogólnie jak się dowiedziałam po punkcji o tylko 4 pobranych i 3 dojrzałych to byłam załamana tym że czeka mnie kolejna stymulacja bo przecież tak mało komórek to zarodków pewnie nie będzie. Finalnie z tych 3 dojrzałych 2 się zapłodniły i w 5 dobie zamrożono blastki 4.1.1 i 4.2.2. Ta lepsza transfer póki co udany.w programie jedno jest pewne, ze nie będziesz miała więcej niż 6 zarodków. Nadmiarowe komórki jajowe możesz odpłatnie zamrozić (przynajmniej u mnie w klinice tak można).
reklama
O matko, ale jestem w szoku.. w zasadzie wychodzi na to że czy dużo czy mało, nie wiadomo czego się spodziewaćto już jedna procedura. Ja z 18 pęcherzyków uzyskałam tylko 4 komórki w tym jedna niedojrzała.
fckathy
Fanka BB :)
o to teraz się okazuje, że wiele z Was ma te wskazania, więc pytanie, czemu ja nie mam myślałam, ze te wskazania są dla jakichś serio odosobnionych przypadkówja miałam wskazanie do zapłodnienia wszystkich komórek więc jak byłoby 18 to tyle by zapłodnili. Ogólnie jak się dowiedziałam po punkcji o tylko 4 pobranych i 3 dojrzałych to byłam załamana tym że czeka mnie kolejna stymulacja bo przecież tak mało komórek to zarodków pewnie nie będzie. Finalnie z tych 3 dojrzałych 2 się zapłodniły i w 5 dobie zamrożono blastki 4.1.1 i 4.2.2. Ta lepsza transfer póki co udany.
LadyCaro
my np. mamy czynnik męski dość ciężki i moje AMH (1,14)o to teraz się okazuje, że wiele z Was ma te wskazania, więc pytanie, czemu ja nie mam myślałam, ze te wskazania są dla jakichś serio odosobnionych przypadków
fckathy
ja mam podobne amh, ale nie mamy czynnika męskiego.my np. mamy czynnik męski dość ciężki i moje AMH (1,14)
amusedxxx
Moderator
Czynnik męskia No tak, rzeczywiście, a z jakiego powodu Wy macie wskazania do zapłodnienia większej ilości?
LadyCaro
a ogólnie rozmawiałaś o tym z lekarzem? Bo u nas miałobyć 6, nikt się nas nie pytał ile chcemy, tylko sami wspomnieliśmy i potwierdzili po prostuja mam podobne amh, ale nie mamy czynnika męskiego.
fckathy
nie, nie rozmawiałam. Tak jak pisałam (i stad tez mój komentarz, ze w programie tylko 6 można) serio myślałam, ze to jakies ultra wyjątkowe sytuacje, w których można więcej zapłodnić. Pogadam, jeżeli dojdzie do kolejnej stymulacji. Ale mam nadzieje, ze nie dojdzie jakichś gigantycznych nadziei z dzisiejszym transferem nie łącze, ale wierzę, ze z tych pięciu zarodków piątkowych przezyje więcej niż jeden.a ogólnie rozmawiałaś o tym z lekarzem? Bo u nas miałobyć 6, nikt się nas nie pytał ile chcemy, tylko sami wspomnieliśmy i potwierdzili po prostu
amusedxxx
Moderator
Oby Cię intuicja myliła, przecież idziemy na majowe mamusie razem z Motylkowanie, nie rozmawiałam. Tak jak pisałam (i stad tez mój komentarz, ze w programie tylko 6 można) serio myślałam, ze to jakies ultra wyjątkowe sytuacje, w których można więcej zapłodnić. Pogadam, jeżeli dojdzie do kolejnej stymulacji. Ale mam nadzieje, ze nie dojdzie jakichś gigantycznych nadziei z dzisiejszym transferem nie łącze, ale wierzę, ze z tych pięciu zarodków piątkowych przezyje więcej niż jeden.
reklama
amusedxxx
Moderator
A właśnie, @Motylkowa! dzisiaj powtórka bety?