reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

w programie jedno jest pewne, ze nie będziesz miała więcej niż 6 zarodków. Nadmiarowe komórki jajowe możesz odpłatnie zamrozić (przynajmniej u mnie w klinice tak można).
ja miałam wskazanie do zapłodnienia wszystkich komórek więc jak byłoby 18 to tyle by zapłodnili. Ogólnie jak się dowiedziałam po punkcji o tylko 4 pobranych i 3 dojrzałych to byłam załamana tym że czeka mnie kolejna stymulacja bo przecież tak mało komórek to zarodków pewnie nie będzie. Finalnie z tych 3 dojrzałych 2 się zapłodniły i w 5 dobie zamrożono blastki 4.1.1 i 4.2.2. Ta lepsza transfer póki co udany.

reklama
ja miałam wskazanie do zapłodnienia wszystkich komórek więc jak byłoby 18 to tyle by zapłodnili. Ogólnie jak się dowiedziałam po punkcji o tylko 4 pobranych i 3 dojrzałych to byłam załamana tym że czeka mnie kolejna stymulacja bo przecież tak mało komórek to zarodków pewnie nie będzie. Finalnie z tych 3 dojrzałych 2 się zapłodniły i w 5 dobie zamrożono blastki 4.1.1 i 4.2.2. Ta lepsza transfer póki co udany.
o to teraz się okazuje, że wiele z Was ma te wskazania, więc pytanie, czemu ja nie mam 🥺 myślałam, ze te wskazania są dla jakichś serio odosobnionych przypadków

a ogólnie rozmawiałaś o tym z lekarzem? Bo u nas miałobyć 6, nikt się nas nie pytał ile chcemy, tylko sami wspomnieliśmy i potwierdzili po prostu
nie, nie rozmawiałam. Tak jak pisałam (i stad tez mój komentarz, ze w programie tylko 6 można) serio myślałam, ze to jakies ultra wyjątkowe sytuacje, w których można więcej zapłodnić. Pogadam, jeżeli dojdzie do kolejnej stymulacji. Ale mam nadzieje, ze nie dojdzie 😜 jakichś gigantycznych nadziei z dzisiejszym transferem nie łącze, ale wierzę, ze z tych pięciu zarodków piątkowych przezyje więcej niż jeden.

nie, nie rozmawiałam. Tak jak pisałam (i stad tez mój komentarz, ze w programie tylko 6 można) serio myślałam, ze to jakies ultra wyjątkowe sytuacje, w których można więcej zapłodnić. Pogadam, jeżeli dojdzie do kolejnej stymulacji. Ale mam nadzieje, ze nie dojdzie 😜 jakichś gigantycznych nadziei z dzisiejszym transferem nie łącze, ale wierzę, ze z tych pięciu zarodków piątkowych przezyje więcej niż jeden.
Oby Cię intuicja myliła, przecież idziemy na majowe mamusie razem z Motylkowa ☺️

reklama
Do góry