reklama
Dziewczyny, mam mętlik w głowie, bo do procedury można podejść 4 razy. Co w przypadku jeśli miałam punkcję, zarodek sie nie rozwinął i transferu wiadomo nie było.. czy to liczy się jako już 1 raz ?
Martwię się bo za pierwszym razem pobrano tylko jeden pęcherzyk kiedy widoczne było 5.. nie rozumiem też tego, czy może pozostałe były za małe? W październiku prawodpodobnie będę miała kolejną punkcję, jeżeli znowu będzie jeden pęcherzyk się nadawał to chyba nie widzę sensu ( zeby nie stracic "szansy") już nie wiem co mam o tym myśleć, czuje się mega nie doinformowana przez lekarza
Martwię się bo za pierwszym razem pobrano tylko jeden pęcherzyk kiedy widoczne było 5.. nie rozumiem też tego, czy może pozostałe były za małe? W październiku prawodpodobnie będę miała kolejną punkcję, jeżeli znowu będzie jeden pęcherzyk się nadawał to chyba nie widzę sensu ( zeby nie stracic "szansy") już nie wiem co mam o tym myśleć, czuje się mega nie doinformowana przez lekarza
Motylkowa!
Fanka BB :)
Tak, wykorzystaliście już jedną procedurę. Pogadaj z lekarzem jak najlepiej u Was to zrobić, żeby rzeczywiście nie okazało się że sytuacja się powtórzy i zostaniecie wykreśleni z programu. Pozostałe pęcherzyki mógłby być niedojrzałe albo pusteDziewczyny, mam mętlik w głowie, bo do procedury można podejść 4 razy. Co w przypadku jeśli miałam punkcję, zarodek sie nie rozwinął i transferu wiadomo nie było.. czy to liczy się jako już 1 raz ?
to już jedna procedura. Ja z 18 pęcherzyków uzyskałam tylko 4 komórki w tym jedna niedojrzała.Dziewczyny, mam mętlik w głowie, bo do procedury można podejść 4 razy. Co w przypadku jeśli miałam punkcję, zarodek sie nie rozwinął i transferu wiadomo nie było.. czy to liczy się jako już 1 raz ?
LadyCaro
Jejku, jestem w szoku jaka to loteria. Ja ogólnie nie chciałab bym mieć dużo zarodków, ale se mogę chcieć. Może być dużo komórek, mało zarodków, może być mniej komórek i ze wszystkich zarodki... nie da się tego "zaplanować'...to już jedna procedura. Ja z 18 pęcherzyków uzyskałam tylko 4 komórki w tym jedna niedojrzała.
fckathy
w programie jedno jest pewne, ze nie będziesz miała więcej niż 6 zarodków. Nadmiarowe komórki jajowe możesz odpłatnie zamrozić (przynajmniej u mnie w klinice tak można).Jejku, jestem w szoku jaka to loteria. Ja ogólnie nie chciałab bym mieć dużo zarodków, ale se mogę chcieć. Może być dużo komórek, mało zarodków, może być mniej komórek i ze wszystkich zarodki... nie da się tego "zaplanować'...
LadyCaro
ale jak to? Jak ja zapładniam wszystkie komórki jajowe? To mogę mieć więcej niż 6w programie jedno jest pewne, ze nie będziesz miała więcej niż 6 zarodków. Nadmiarowe komórki jajowe możesz odpłatnie zamrozić (przynajmniej u mnie w klinice tak można).
My nie mrozimy jajowych
amusedxxx
Nie do końca, jeśli są wskazania to można zapłodnić więcej komórek i co za tym idzie uzyskać więcej niż 6 zarodkóww programie jedno jest pewne, ze nie będziesz miała więcej niż 6 zarodków. Nadmiarowe komórki jajowe możesz odpłatnie zamrozić (przynajmniej u mnie w klinice tak można).
Ja miałam zapłodnione wszystkie pobrane czyli 12, z tym że do mrożenia dotrwały 4
Przy kolejnej wizycie na pewno o to dopytam, od Was na prawdę dużo można się dowiedzieć.. dziękujęTak, wykorzystaliście już jedną procedurę. Pogadaj z lekarzem jak najlepiej u Was to zrobić, żeby rzeczywiście nie okazało się że sytuacja się powtórzy i zostaniecie wykreśleni z programu. Pozostałe pęcherzyki mógłby być niedojrzałe albo puste
reklama
fckathy
a No tak, rzeczywiście, a z jakiego powodu Wy macie wskazania do zapłodnienia większej ilości?Nie do końca, jeśli są wskazania to można zapłodnić więcej komórek i co za tym idzie uzyskać więcej niż 6 zarodków
Ja miałam zapłodnione wszystkie pobrane czyli 12, z tym że do mrożenia dotrwały 4