reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A jak u ciebie sytuacja wygląda? Pojawiła się miesiączka czy musiałaś mieć zabieg?
Po odstawieniu luteiny dostałam po 4 dniach krwawienie. Miałam iść na kontrolę koniec sierpnia czy się oczyściło i czy może będzie owulacja ale nie było terminów i idę we wtorek.
To będzie 17dc więc jeżeli była owulacja to czuje że już po także nie będzie szansy na transfer. Więc obstawiam transfer na początku października ☺️
Chce teraz cykl naturalny, chociaż 2x na sztucznym transfer się udał ale może coś nowego trzeba spróbować🤓

Zobacz załącznik 1658159
wyniki męża nie napawają nadzieją na powodzenie
Ja pracuję teraz przy badaniach nasienia i powiem na pocieszenie, że badania nasienia są niestety bardzo subiektywne. Przy badaniu morfologii np. ocenia się sto plemników tylko. Jeśli chodzi o ilość no tu już ciężko się aż tak pomylić. Czy nasienie było oddane w klinice czy dowiezione? Ile było dni abstynencji ? To wszystko ma wpływ. Bierze jakieś suple ?

Po odstawieniu luteiny dostałam po 4 dniach krwawienie. Miałam iść na kontrolę koniec sierpnia czy się oczyściło i czy może będzie owulacja ale nie było terminów i idę we wtorek.
To będzie 17dc więc jeżeli była owulacja to czuje że już po także nie będzie szansy na transfer. Więc obstawiam transfer na początku października ☺️
Chce teraz cykl naturalny, chociaż 2x na sztucznym transfer się udał ale może coś nowego trzeba spróbować🤓
To ja u siebie podejrzewam drugą połowę października jeśli chodzi o transfer, ale zobaczymy kiedy się w ogóle pojawi miesiączka po punkcji :D

Hej Dziewczyny, ja też rozpoczęłam teraz stymulację do in vitro. Dziś jest piąty dzień stymulacji i bolą mnie jajniki, nie czuję się zbyt dobrze, czy Wy odczuwałyscie jakieś dolegliwości? Ktoś może leczy się w Invicta Gdańsk?

Ja pracuję teraz przy badaniach nasienia i powiem na pocieszenie, że badania nasienia są niestety bardzo subiektywne. Przy badaniu morfologii np. ocenia się sto plemników tylko. Jeśli chodzi o ilość no tu już ciężko się aż tak pomylić. Czy nasienie było oddane w klinice czy dowiezione? Ile było dni abstynencji ? To wszystko ma wpływ. Bierze jakieś suple ?
Abstynecji 2 dni, suple bierze, ale teraz ja nie będę już się tym przejmować. Zaraz stymulacja i zapładnianie, nic już się nie da zrobić w tak krótkim czasie. Także nie musimy tych wyników już analizować :D

jeszcze niech przyjdą wyniki z Katowic i okaże się, że tam wszystko jest źle to moje morale przed ivf już w ogóle będą na podłodze 😅

reklama
Do góry