reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

SUPER się z tym czuje, w końcu mam wrażenie, ze może cokolwiek ruszy. Chociaż to doświadczenie tej kwalifikacji sobie inaczej wyobrażałam, ten lekarz na początku mówił takie teksty: „czyli tylko inseminacja była jako leczenie?”; „czy ktoś Państwa zakwalifikował?”; „Państwo rozumieją, ze jest to ostateczność i to nie tak, ze każdy wychodzi z dzidziusiem, prawda? Szanse na powodzenie są na poziomie 35 procent”. Ja byłam trochę skonsternowana, ale mój mąż to interpretuje tak, ze on musi zrobić przesiew i chciał zweryfikować, czy na prawdę wiemy, z czym to się je i czy zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy, aby udało się naturalnie.
Grunt że się udało i teraz ogromny krok do przodu przed Wami! 💕🤞🏻

reklama
Niby tak ale z tą jakością może być też różnie ze względu na amh. Zobaczymy oby ostatecznie chociaż 3 zarodki były🤞🏻

Dziewczyny mam jeszcze dylemat jak robić z L4 po punkcji. Na ile dni miałyście L4? Rozważam wzięcie po prostu 1 dnia urlopu na piątek i zastanawiam się czy to wystarczy plus weekend? Czy jednak więcej odpoczynku było wam było potrzebne?
Ja potrzebowałam kilka dni, bo miałam bardzo obolałe jajniki 🥲 nie wiem czy byłabym w stanie wykonywać pracę biurową w trakcie tych pierwszych dni „po”.

Mi z kolei przyszły kolejne wyniki z Katowic i trochę stresuje mnie ten ostatni wynik. Czy miała któraś z was te mutacje? Acard wystarczy?
IMG_4979.png

Ja potrzebowałam kilka dni, bo miałam bardzo obolałe jajniki 🥲 nie wiem czy byłabym w stanie wykonywać pracę biurową w trakcie tych pierwszych dni „po”.

Mi z kolei przyszły kolejne wyniki z Katowic i trochę stresuje mnie ten ostatni wynik. Czy miała któraś z was te mutacje? Acard wystarczy?
Zobacz załącznik 1653466
Ja mam to samo, hematolog zaleciła tylko acard 150, bez heparyny :) no i metylowany kwas foliowy

Dostałam dzisiaj info z labu z 3 oocytów zapłodniono 2.
Kurcze czyli na 7 komórek, 4 były puste, jedna niedojrzała i 2 tylko nadawały się do zapłodnienia 😥 myślicie, że może to być efekt źle przeprowadzonej stymulacji czy raczej wylacznie *ujowe komórki jajowe ?

Kurcze czyli na 7 komórek, 4 były puste, jedna niedojrzała i 2 tylko nadawały się do zapłodnienia 😥 myślicie, że może to być efekt źle przeprowadzonej stymulacji czy raczej wylacznie *ujowe komórki jajowe ?
to twoja pierwsza stymulacja ?

U mnie 13 pęcherzyków, 5 dojrzałych komórek, 2 się prawidłowo zapłodniły i 2 zarodki. Amh 2,5, 28 lat. Lekarz mówił że pierwsza stymulacja jest zawsze taka podglądowa, teraz by wydłużył stymulację i zmienił leki

reklama
wiec prawodopodnie to wynik zle dobranych lekow :)
nie na darmo mowia ze pierwsza procedura to proba bo tak naprawde lekarz nie jest wstanie przewidziec jak twoje cialo zareaguje na to wszystko :)
moja sytuacja:
pierwsza stymulacja - 6 komórek z czego tylko 3 dojrzale finalnie tylko 2 sie zapłodniły
druga procedura - 27 komórek 17 dojrzałych :)

Do góry