reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziękuję, ja wiem czytałam ale miałam nadzieję że może dowiem się czegoś od strony praktycznej 🤣 jeśli któraś już przeszła przez program...🤔
U mnie wyglądało to tak ,że płatna była pierwsza wizyta na której lekarz zapoznawał się z naszą dokumentacja .Po zapoznaniu uznał ,że mamy wskazania do badania PgtA i wysłał nas do genetyka po zaświadczenie ,że kwalifikujemy się do zbadania zarodków ( wizyta u genetyka płatna ) .Po uzyskaniu zaświadczenia na kolejnej wizycie dostaliśmy kwalifikacje i ta wizyta już była bezpłatna .Jesteśmy w trakcie pierwszej procedury na tą chwilę jeśli chodzi o finanse to leki do stymulacji to był koszt około 900 zł i w naszym przypadku badanie zarodków (4)których nie pokrywa program wynosi niecałe 10 tys .Warto przejść kwalifikacje bo pozwala na znaczne obniżenie kosztów.My jesteśmy pacjentami kliniki z Rudy Śląskiej.

reklama
Dziękuję, ja wiem czytałam ale miałam nadzieję że może dowiem się czegoś od strony praktycznej 🤣 jeśli któraś już przeszła przez program...🤔
No w praktyce wygląda to tak że po kwalifikacji nie ponosisz żadnych kosztów procedury :) a co się w nią składa jest właśnie wyszczególnione na pierwszej stronie.

dziękuję, że o mnie pamiętasz 😘
jutro dzwonię do kliniki zapytać czy są moje wyniki po histeroskopii. Jeśli nie będzie stanu zapalnego to zapiszę nas na wizytę kwalifikacyjną i od stycznia chciałabym zacząć stymulację. Będzie nowy rok, nowe nadzieje :)

A jak u Ciebie? 💚 ostatnio nie jestem na bieżąco na forum
Zaraz 8 tydzień, mam nadzieję że tym razem się uda 🥹

Dziewczyny czekam z niecierpliwością - po ostatnim biochemie miałam miesiąc przerwy. Nie mam ❄️ dlatego podchodzę do stymulacji ponownie. W piątek powinnam dostać miesiączkę i w podskokach do kliniki po leki do stymulacji. Ostatnim razem miałam - mensinorm, estrogen, progesteron+ suple. Mam nadzieję ,że uda mi się wyhodować zdrowe komórki ♥️
Blokuje mnie trochę świadomość bardzo niskiego AMH :( mam 36 lat , 1 ciąża również INV zakończona sukcesem 10 lat temu. Doktorek mówi,że póki z tych moich komórek powstają blastocysty to warto walczyć... Zaufałam, ale strach i niepewność robią swoje. Tak miło się czyta ,że tyłu dziewczynom się udało ♥️😍🥰 jakie macie doświadczenia przy kolejnej stymulacji? Lekarz zmienia leki?

To mój 7my transfer. Nie robiłam immunologii ani nie badałam zarodków. Mam już 40lat i nie wiem co alej ze swoim zyciem
Hmm ja raczej w tym wieku badałabym zarodki, rekomendują badania po 35 roku życia o ile dobrze pamiętam. Ile masz jeszcze zarodków? Myślę, że na pewno musisz poszerzyć diagnostykę, a histeroskopie i biopsję endometrium robiłaś?

Dziewczyny czekam z niecierpliwością - po ostatnim biochemie miałam miesiąc przerwy. Nie mam ❄️ dlatego podchodzę do stymulacji ponownie. W piątek powinnam dostać miesiączkę i w podskokach do kliniki po leki do stymulacji. Ostatnim razem miałam - mensinorm, estrogen, progesteron+ suple. Mam nadzieję ,że uda mi się wyhodować zdrowe komórki ♥️
Blokuje mnie trochę świadomość bardzo niskiego AMH :( mam 36 lat , 1 ciąża również INV zakończona sukcesem 10 lat temu. Doktorek mówi,że póki z tych moich komórek powstają blastocysty to warto walczyć... Zaufałam, ale strach i niepewność robią swoje. Tak miło się czyta ,że tyłu dziewczynom się udało ♥️😍🥰 jakie macie doświadczenia przy kolejnej stymulacji? Lekarz zmienia leki?
Ja właśnie miałam pierwszą stymulację w czerwcu - dwa zarodki się nie przyjęły, i w sierpniu druga stymulacja, tutaj mamy 6 zarodków, inne leki i wydłużona stymulacja, moje komórki potrzebowały więcej czasu, żeby dojrzeć. :)

reklama
Do góry