reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej😀 witam się ze Wszystkim.
Gratuluję sukcesów, oby tylko takie wiadomości goscily na tym forum👍🤰🤱. Chciałabym do Was dołączyć. Na początek jako obserwator, ponieważ powoli w mojej głowie kiełkuje myśl o rodzeństwie dla naszego 4 letniego syna. Kompletnie nie wiem w jakim kierunku to się potoczy. Tysiac razy mówiłam, że jeden Cud to i tak wiele i że wtedy wykorzystalismy limit szczęścia. Mimo to po tych kilku latach moje myśli zaczynają krążyć...
Czy któraś z Was przechodzi procedurę w Invimed Warszawa Mokotów i ewentualnie u jakiego lekarza? Jak to wygląda jeśli chodzi o wysokość refundacji z rządowego programu? Czy jest to jakaś określoną max kwota czy refunduja wszystko jak leci? Będę wdzięczna za info. Wiem, że pewnie to wszystko jest we wcześniejszych wpisach ale ich ogrom jest nie do przejścia. Pozdrawiam serdecznie Sylwia😀

Cześć, na pierwszej stronie wątku jest bardzo ładnie wszystko opisane w pierwszym poście:
Dla kogo/ kryteria/ zakres/ co jest, a co nie jest finansowane/ refundacja leków/ procedura/ przydatne linki ☺️

Dzis 7dpt...Beta <2.5
Nie wiem co dalej ze soba zrobic
Do tego czy ma sens żebym faszerowałam się tymi.lekami dalej ? Klinika chce bety za 6 dni dopiero. A dla mnie to bez sensu jesc juz te leki. Jak myslicie?
Bardzo mi przykro. Wydaje mi się, że nie ma sensu katować się lekami dłużej niż do 10dpt :/

Cześć, na pierwszej stronie wątku jest bardzo ładnie wszystko opisane w pierwszym poście:
Dla kogo/ kryteria/ zakres/ co jest, a co nie jest finansowane/ refundacja leków/ procedura/ przydatne linki ☺️
Dziękuję, ja wiem czytałam ale miałam nadzieję że może dowiem się czegoś od strony praktycznej 🤣 jeśli któraś już przeszła przez program...🤔

@Lilli2 jak Twoja sytuacja i plany?☺️
dziękuję, że o mnie pamiętasz 😘
jutro dzwonię do kliniki zapytać czy są moje wyniki po histeroskopii. Jeśli nie będzie stanu zapalnego to zapiszę nas na wizytę kwalifikacyjną i od stycznia chciałabym zacząć stymulację. Będzie nowy rok, nowe nadzieje :)

A jak u Ciebie? 💚 ostatnio nie jestem na bieżąco na forum

Jak wyglądały Wasze cykle bezpośrednio po punkcji? Czy były owulacyjne? Ja szykuje się na transfer w grudniu, ale jak na złość dzisiaj 13 dc i zero oznak nadchodzącej owulacji testy blade ovu. Chciałam sobie zamówić bilet do PL, hotel i mniej więcej jakoś rozplanować wolne za wczasu, chociaż i tak jestem na skraju wywalenia z pracy, bo limit wykorzystałam.
P.s wiem że to niestandardowe pytanie , bo albo świeże transfery , albo zaraz po punkcji następny cykl jest transferowy, ale u mnie inna sytuacja🙄
U mnie niestety cykl po punkcji był bezowulacyjny i nie udało się zrobić transferu na naturalnym cyklu. Transfer był dopiero w drugim cyklu po punkcji, na sztucznym.
Przykro było znowu czekać, ale niepłodność uczy cierpliwości.

reklama
Do góry