reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tą moc daje mi jedynie świadomość, że nikt tego nie zrobi za mnie (gdybym czekała z tym na powrót męża, to musiałabym chodzić z kosą po ogrodzie - np. żeby dojść do malin 😂), a w przyszłym tygodniu w ogóle mogę nie mieć czasu na ogarnięcie takich rzeczy. Poza tym ja bardzo lubię fizyczną pracę, bo wtedy mój mózg odpoczywa i się regeneruje.

Ale muszę przyznać, że upociłam się przy tym jak świnia 😂
Ja poczekam aż słońce przestanie trochę palić i też się zmuszę żeby iść coś poogarniac w ogrodzie 😅 mam dobra motywację na po pracy 😄

Załączniki

• IMG_8068.jpeg
    IMG_8068.jpeg
    70,4 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Tu czytam że środki wyczerpane a ja się szykuje na przełomie jesieni/zimy ciekawe czy jest tu ktoś kto podchodzi do in vitro w klinice kriobank w Białymstoku?

Tu czytam że środki wyczerpane a ja się szykuje na przełomie jesieni/zimy ciekawe czy jest tu ktoś kto podchodzi do in vitro w klinice kriobank w Białymstoku?
Ale to wyczerpane/ zarezerwowane środki na obecnych pacjentów w jednej klinice :) nie we wszystkich. Nowa pula $$ będzie od 1 stycznia w każdej klinice :)

Obudziłam się dzisiaj jak nowo narodzona 🙈 Ogródek podlany, warzywa zebrane. Właśnie nastawiłam rosołek i zabieram się za pasztet z cukinii. Tylko aż się zaczęłam martwić czemu nagle jajniki mniej bolą niż wczoraj 🤡

Miłej niedzieli dziewczyny!

P.S- Jak jesteście z tych które lubią wiedzieć jak wygląda cały proces to polecam profil na insta „explainingivf” - mają masę merytorycznych rolek o ivf :)
Przegladam sobie te rolki i szok, ze udało się komuś nagrać moment dzielenia się zarodka przed transferem 😯 @Avy tak z ciekawości, miałaś ICSI? 😄

Załączniki

• IMG_8078.jpeg
    IMG_8078.jpeg
    77 KB · Wyświetleń: 73
Szybko poszło,oglądałam relacje live z bociana jakoś na początku to mówili że jest tyle kasy że nie ma opcji że zabraknie 😁
Sorki, że wtrącę się w nie swój wątek (podglądam Was uważnie z ukrycia 🫣 i wszystkim bardzo mocno kibicuję, zwłaszcza naszym kreskowiczkom ❤️).

+ @Motylkowa! @amusedxxx @Deess.
Zwrócę tylko uwagę, że wszystkie kliniki Bocian dostały łącznie prawie 42mln na 2024, co daje średnio niecałe 7mln na placówkę. A takie nOvum z jedną placówką dostało „tylko” 9 100 000zł do wykorzystania na razie 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Kriobank dostał 8 100 000zł na 2024 i na kolejne będzie taka sama pula. Więc jeśli nie jest tak popularny jak nOvum w Warszawie, to myślę że środki i dla Was się znajdą 😉

Ostatnia edycja:
Do góry