Oby dalej pięknie rosłaNie strasz bo mi wyszło 210
reklama
Aileen31
Fanka BB :)
Bo mam problem dostałam 300j. Puregonu dziennie. No i cadrige do tego wstrzykiwacza też mam 300. Wsadziłam go do Pena, wszystko dobrze skręcone, nastawiłam dawkę na 300 wstrzyknełam a w tym cadrige jest jeszcze trochę płynu. I się zastanawiam czy coś źle zrobiłam skoro zostało. Niby na tej probówce pisze 300j/0,36 ml a wyżej na tym cadrigu pisze że 0,480 ml. I zgłupiałam.Cześć dziewczyny czy któraś z was brała Puregon w tym wstrzykiwaczu?
Aileen31
Tak to wygląda na tym wkładzie. Czy któraś z was wie może czy to tak ma być ?Bo mam problem dostałam 300j. Puregonu dziennie. No i cadrige do tego wstrzykiwacza też mam 300. Wsadziłam go do Pena, wszystko dobrze skręcone, nastawiłam dawkę na 300 wstrzyknełam a w tym cadrige jest jeszcze trochę płynu. I się zastanawiam czy coś źle zrobiłam skoro zostało. Niby na tej probówce pisze 300j/0,36 ml a wyżej na tym cadrigu pisze że 0,480 ml. I zgłupiałam.
Załączniki
Aileen31
Przegrzebałam internet i odpowiedź dla osób które będą szukać odpowiedzi na moje pytanie to fakt że Puregon ma tzw. overfill. Na produkcie napisane jest 300 j. A że facto zawiera on 400 j. Stąd pozostałość płynu w środku po wstrzyknięciu dawki która jest na opakowaniu. Ale przyznam że mogliby pisać takie rzeczy bo człowiek już zaczyna kwestionować czy faktycznie zrobił ten zastrzykBo mam problem dostałam 300j. Puregonu dziennie. No i cadrige do tego wstrzykiwacza też mam 300. Wsadziłam go do Pena, wszystko dobrze skręcone, nastawiłam dawkę na 300 wstrzyknełam a w tym cadrige jest jeszcze trochę płynu. I się zastanawiam czy coś źle zrobiłam skoro zostało. Niby na tej probówce pisze 300j/0,36 ml a wyżej na tym cadrigu pisze że 0,480 ml. I zgłupiałam.
wrobelmm
Ja dzisiaj również zaczęłam m.in. puregon, ale w dawce 150, a ampułkę mam na 600 jednostek, więc nie wiedziałabym jak się odnieść do Twojego pytania za to najpierw wydawało mi się, że zamiast wstrzykiwać lek, zwiększam jego dawkę na aplikatorze i przez ułamek sekundy się tym zestresowałam, nim zorientowałam się, że wszytko jest okPrzegrzebałam internet i odpowiedź dla osób które będą szukać odpowiedzi na moje pytanie to fakt że Puregon ma tzw. overfill. Na produkcie napisane jest 300 j. A że facto zawiera on 400 j. Stąd pozostałość płynu w środku po wstrzyknięciu dawki która jest na opakowaniu. Ale przyznam że mogliby pisać takie rzeczy bo człowiek już zaczyna kwestionować czy faktycznie zrobił ten zastrzyk
Aileen31
No dziwny jest ten wstrzykiwacz zobaczysz że u Ciebie pewnie też po tym jak zrobisz zastrzyki równe 600 j. zostanie trochę płynu w tym cadrigu. Podobno te które mają 600 j. mogą mieć nawet nadwyżkę 125 j.Ja dzisiaj również zaczęłam m.in. puregon, ale w dawce 150, a ampułkę mam na 600 jednostek, więc nie wiedziałabym jak się odnieść do Twojego pytania za to najpierw wydawało mi się, że zamiast wstrzykiwać lek, zwiększam jego dawkę na aplikatorze i przez ułamek sekundy się tym zestresowałam, nim zorientowałam się, że wszytko jest ok
wrobelmm
Prawda nawet na recepcie jest info, że to 600j.m/0,72ml, więc pewnie będzie tak jak mówisz.No dziwny jest ten wstrzykiwacz zobaczysz że u Ciebie pewnie też po tym jak zrobisz zastrzyki równe 600 j. zostanie trochę płynu w tym cadrigu. Podobno te które mają 600 j. mogą mieć nawet nadwyżkę 125 j.
reklama
Aileen31
Jak w ogóle wasze samopoczucie i plany na sobotę ? My mieliśmy iść na wesele, ale no moje samopoczucie nie pozwala ciężko mi się siedzi długo w jednej pozycji, o tańczeniu nie ma mowy. Do tego te wzdęcia to dopiero jajeczka a ja już wyglądam jak w ciąży nie dopięła bym się w sukience Więc dzisiaj leżę w cieniu na trawce, czytam książkę, odpoczywam i regeneruje.