reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Masz super wyniki. Teoretycznie brak 4 implantacyjnych, ale hlac partnera super jest tym bardziej, ze u Ciebie c1c2, wiec będziesz miała albo równo albo więcej niż płód. Kariotypy poprawne, super. Mutacje w mthfr to pewnie wiesz, ze metylowane formy witamin, a pai 1 to albo acard albo heparyna, w zależności od lekarza. Ja mam taki sam rodzaj mutacji i mam acard 150 w ciazy. A przy staraniach miałam 75.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź 🤍
Zaczęłam czytać i ten brak implantacyjnych i Pai mnie trochę przeraziły. A Twój komentarz mnie uspokoił przed wizytą 🌷

Ogólnie to po telefonie do Holsamed okazało się, że nasze wyniki już są i wysłali od razu. Dobrze, bo pokazałam je lekarzowi w klinice. Okazuje się, że nie muszę szukać immunologa, bo on się na wszystkim zna. Powiedział, że damy heparynę i accofil, o ile dobrze pamiętam.

No i startuję jeszcze dziś że stymulacją 🤍

reklama
wiesz co, byłam na wizycie u najsensowniejszej lekarki w Luxmedzie więc no 😅 ale w sumie przedzwonię na infolinię w wolnej chwili
Szkoda, ze nie jesteś z Warszawy, bo dziś byłam u serio super mega zajebistej dziewczyny 🙁 ja tam widzę dwie z super ocenami babeczki u Ciebie - jedna z dwuczłonowym a druga 🐟

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź 🤍
Zaczęłam czytać i ten brak implantacyjnych i Pai mnie trochę przeraziły. A Twój komentarz mnie uspokoił przed wizytą 🌷

Ogólnie to po telefonie do Holsamed okazało się, że nasze wyniki już są i wysłali od razu. Dobrze, bo pokazałam je lekarzowi w klinice. Okazuje się, że nie muszę szukać immunologa, bo on się na wszystkim zna. Powiedział, że damy heparynę i accofil, o ile dobrze pamiętam.

No i startuję jeszcze dziś że stymulacją 🤍
O, to ciekawe, ze zdecydował się od razu na acco. W jakiej dawce masz? U nas z duuuuzo gorszymi Wynikami nie chcieli dać.

Ja prowadzę ciąże w luxmedzie obecnie i byłam na dwóch wizytach u dwóch różnych lekarek i nikt nic takiego nie mówił. Na jakiej podstawie wg nich nie możesz prowadzić takiej ciazy? Czy w umowie mają wpisane „prowadzenie ciąży spontanicznej” czy po porostu „prowadzenie ciazy”? Absurd.
Bez kitu absurd. Wiele ciąż naturalnych też jest wysokiego ryzyka. Moja koleżanka musiała większość leżeć. I co wtedy mówią pacjentce „kurczę, ta ciąża będzie trudniejsza, proszę iść do lekarza prywatnie, bo my tylko te łatwe prowadzimy”😅

A u nas dziś taka pływająca rybka pozdrawia wszystkie ciocie z forum 😅🥹

Załączniki

• 2FB8F6F4-C163-4767-988A-0775AFBD56DB.jpeg
    2FB8F6F4-C163-4767-988A-0775AFBD56DB.jpeg
    174,5 KB · Wyświetleń: 124
  • A4CE5A58-06B6-416D-A727-FCC1A06A5053.jpeg
    A4CE5A58-06B6-416D-A727-FCC1A06A5053.jpeg
    103,9 KB · Wyświetleń: 124
Bez kitu absurd. Wiele ciąż naturalnych też jest wysokiego ryzyka. Moja koleżanka musiała większość leżeć. I co wtedy mówią pacjentce „kurczę, ta ciąża będzie trudniejsza, proszę iść do lekarza prywatnie, bo my tylko te łatwe prowadzimy”😅
Hahaha dokładnie. Poza tym dlaczego niby ciąża z IVF jest większego ryzyka, nie rozumiem? U mnie od poczatku ciąża podręcznikowa. Zero jakichkolwiek martwiących sygnałów, dzidzia rozwija się dokładnie tak jak powinna. Mam niby ten accofil, ale tak naprawdę nie wiadomo, czy byl konieczny - wzięliśmy go, by nie ryzykować. I czy to jest ciąża wysokiego ryzyka?

reklama
Do góry