reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Masz super wyniki. Teoretycznie brak 4 implantacyjnych, ale hlac partnera super jest tym bardziej, ze u Ciebie c1c2, wiec będziesz miała albo równo albo więcej niż płód. Kariotypy poprawne, super. Mutacje w mthfr to pewnie wiesz, ze metylowane formy witamin, a pai 1 to albo acard albo heparyna, w zależności od lekarza. Ja mam taki sam rodzaj mutacji i mam acard 150 w ciazy. A przy staraniach miałam 75.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź 🤍
Zaczęłam czytać i ten brak implantacyjnych i Pai mnie trochę przeraziły. A Twój komentarz mnie uspokoił przed wizytą 🌷

Ogólnie to po telefonie do Holsamed okazało się, że nasze wyniki już są i wysłali od razu. Dobrze, bo pokazałam je lekarzowi w klinice. Okazuje się, że nie muszę szukać immunologa, bo on się na wszystkim zna. Powiedział, że damy heparynę i accofil, o ile dobrze pamiętam.

No i startuję jeszcze dziś że stymulacją 🤍

reklama
wiesz co, byłam na wizycie u najsensowniejszej lekarki w Luxmedzie więc no 😅 ale w sumie przedzwonię na infolinię w wolnej chwili
Szkoda, ze nie jesteś z Warszawy, bo dziś byłam u serio super mega zajebistej dziewczyny 🙁 ja tam widzę dwie z super ocenami babeczki u Ciebie - jedna z dwuczłonowym a druga 🐟

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź 🤍
Zaczęłam czytać i ten brak implantacyjnych i Pai mnie trochę przeraziły. A Twój komentarz mnie uspokoił przed wizytą 🌷

Ogólnie to po telefonie do Holsamed okazało się, że nasze wyniki już są i wysłali od razu. Dobrze, bo pokazałam je lekarzowi w klinice. Okazuje się, że nie muszę szukać immunologa, bo on się na wszystkim zna. Powiedział, że damy heparynę i accofil, o ile dobrze pamiętam.

No i startuję jeszcze dziś że stymulacją 🤍
O, to ciekawe, ze zdecydował się od razu na acco. W jakiej dawce masz? U nas z duuuuzo gorszymi Wynikami nie chcieli dać.

Ja prowadzę ciąże w luxmedzie obecnie i byłam na dwóch wizytach u dwóch różnych lekarek i nikt nic takiego nie mówił. Na jakiej podstawie wg nich nie możesz prowadzić takiej ciazy? Czy w umowie mają wpisane „prowadzenie ciąży spontanicznej” czy po porostu „prowadzenie ciazy”? Absurd.
Bez kitu absurd. Wiele ciąż naturalnych też jest wysokiego ryzyka. Moja koleżanka musiała większość leżeć. I co wtedy mówią pacjentce „kurczę, ta ciąża będzie trudniejsza, proszę iść do lekarza prywatnie, bo my tylko te łatwe prowadzimy”😅

A u nas dziś taka pływająca rybka pozdrawia wszystkie ciocie z forum 😅🥹

Załączniki

• 2FB8F6F4-C163-4767-988A-0775AFBD56DB.jpeg
    2FB8F6F4-C163-4767-988A-0775AFBD56DB.jpeg
    174,5 KB · Wyświetleń: 59
  • A4CE5A58-06B6-416D-A727-FCC1A06A5053.jpeg
    A4CE5A58-06B6-416D-A727-FCC1A06A5053.jpeg
    103,9 KB · Wyświetleń: 59
Bez kitu absurd. Wiele ciąż naturalnych też jest wysokiego ryzyka. Moja koleżanka musiała większość leżeć. I co wtedy mówią pacjentce „kurczę, ta ciąża będzie trudniejsza, proszę iść do lekarza prywatnie, bo my tylko te łatwe prowadzimy”😅
Hahaha dokładnie. Poza tym dlaczego niby ciąża z IVF jest większego ryzyka, nie rozumiem? U mnie od poczatku ciąża podręcznikowa. Zero jakichkolwiek martwiących sygnałów, dzidzia rozwija się dokładnie tak jak powinna. Mam niby ten accofil, ale tak naprawdę nie wiadomo, czy byl konieczny - wzięliśmy go, by nie ryzykować. I czy to jest ciąża wysokiego ryzyka?

reklama
Do góry