reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Czyli co, musisz mieć lekarza z zewnątrz ale jak ci wystawi badania (np lekarz prywatny) to możesz iść do luxmed te badania zrobić za free?
tak, mam kartę ciąży w luxmedzie więc wszystkie badania mogę robić. Już mi nawet też skierowania normalnie wystawiła ale tak to normalnie ze zleceniem od innego lekarza i kartą w recepcji mogą wystawić skierowania

Może jednak nie. Kiedy robisz powtórkę ? Ja przy szczęśliwym transferze miałam betę 13dpt- 119. Nie załamuj się!
W sobotę powtórka. Widziałam że dziewczyny mają koło 40 i po prostu głowa robi swoje już nastawia się na najgorsze . Ale dałyście mi nadzieję że będzie dobrze . Czekamy na przyrost 🫣

A sprawdzałaś na infolinii czy tak jest na pewno? Bo ja pamiętam że kiedyś mi też mignęło że w medicoverze też tak niby było. Ale przeczytałam wszystkie regulaminy i dzwoniłam na infolinię i powiedzieli że ciąża to ciąża i normalnie prowadzą :)
Nie sprawdzałam nic, mówię tylko co mi lekarka powiedziała od razu na wstępie, powiedziała że miała nawet ostatnią sytuację że prowadziła ciążę bliźniaczą Ale się do niej z góry dowalili musiała niestety pacjentce powiedzieć że ma szukać kogoś innego

A sprawdzałaś na infolinii czy tak jest na pewno? Bo ja pamiętam że kiedyś mi też mignęło że w medicoverze też tak niby było. Ale przeczytałam wszystkie regulaminy i dzwoniłam na infolinię i powiedzieli że ciąża to ciąża i normalnie prowadzą :)
No ale ogólnie nie żebym nad tym jakoś bardzo ubolewała Bo i tak Luxmed zamierzam wykorzystywać głównie tylko do badań jakiś okazjonalnych usg 😅
I tym razem też lekarka pytała już czy chce zwolnienie 😅

A i btw w Luxmedzie ciąży z ivf nie mogą prowadzić :p badania wszystkie itp spoko, normalnie mi lekarka założyła kartę ciąży ichniejszą ale prowadzący lekarz musi być spoza. Oni nawet bliźniaczych ciąż nie prowadzą
Ja prowadzę ciąże w luxmedzie obecnie i byłam na dwóch wizytach u dwóch różnych lekarek i nikt nic takiego nie mówił. Na jakiej podstawie wg nich nie możesz prowadzić takiej ciazy? Czy w umowie mają wpisane „prowadzenie ciąży spontanicznej” czy po porostu „prowadzenie ciazy”? Absurd.

Ja prowadzę ciąże w luxmedzie obecnie i byłam na dwóch wizytach u dwóch różnych lekarek i nikt nic takiego nie mówił. Na jakiej podstawie wg nich nie możesz prowadzić takiej ciazy? Czy w umowie mają wpisane „prowadzenie ciąży spontanicznej” czy po porostu „prowadzenie ciazy”? Absurd.
powiedziała mi że ciąża wysokiego ryzyka 🙃

reklama
powiedziała mi że ciąża wysokiego ryzyka 🙃
Powiem wam że ja bym chyba nawet nie chciała prowadzić ciąży w Luxmed. Mam bardzo złe doświadczenia z wiedzą tych gin, a jak był jakiś gin w miarę ogarnięty to złapanie terminu do niego graniczyło z cudem. A też co wizytę mieć innego gin to chyba też nie za dobrze.

Do góry