reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Zapytam jeszcze o klasy zarodkow, czy ktorejs z Was udalo sie z zarodkiem z klasy mniej " rokujacej". Czy teraz w klinice podaja takie informacje przy transferze?
Ja miałam dobre, ale mówi się dużo o tym zarodkach „niższej”klasy, że to żaden wyznacznik. Zobacz sobie profil @instaembriolog na instagramie, ona opisuje transfery właśnie z różnymi rodzajami komórek. Jak ma być to będzie i już! Wszystkie maluchy są dzielne ❤️

reklama
Rozumiem, że trzeba iść tam i osobiście się umówić? Bo kiedyś próbowałam się dodzwonić i niestety nie udało mi sie :

Za wszystkie lipcowe kobietki trzymam bardzo mocno kciuki. Dawajcie więcej zdjęć tych kreseczek szczęścia i piszcie jak Wasze betki. Zodiakalne raki, to najlepsze znaki :D

A która z Was czeka na punkcj/transfer, kiedy możecie się jej spodziewać?
Ja czekam na transfer ;) mam w czwartek . Już cała jestem w nerwach ;)

Zapytam jeszcze o klasy zarodkow, czy ktorejs z Was udalo sie z zarodkiem z klasy mniej " rokujacej". Czy teraz w klinice podaja takie informacje przy transferze?
ja nawet nie dopytywałam o konkretne klasy moich zarodków, wiem że dwa są bardzo dobre i dwa nieco gorsze ale nadal spoko. Pierwszy transfer z teoretycznie najlepszym zarodkiem się nie powiódł ;)

Właśnie dostałam telefon z laboratorium, przy porannych oględzinach zdolne do pobrania zarodki są 3, jeżeli przed wykonaniem biopsji dzisiaj dwa pozostałe dojrzeja też pobiorą a jak nie to będę musiała za nie osobno płacić. Lekarz mówił o sumie 4.5 a teraz mi mówią 6tys plus 1800 za dziś a jak uda się jutro to dodatkowo 2600.... kwoty nie z tej ziemi. Oby się udało. Trzymajcie kciuki.

Dziewczyny, gratuluje Wam tych pięknych kreseczek, szykuje się wysyp lipcowych mam - suuuuuper 🩷🩷
Dziewczyny z pozytywnymi testami - czujecie może jakieś zmiany w podbrzuszu? Ja cały czas od niedzieli to samo, w życiu czegoś takiego nie czułam, jakby ciągnęło macice w dół, nie ból, nie skurcze, nic niekomfortowego, tylko takie, no dziwne uczucie 😂 to ono mi pierwsze dało znać, że może się udało, ale nie ufałam.
Jestem ciekawa czy ktoś też tak ma

Właśnie dostałam telefon z laboratorium, przy porannych oględzinach zdolne do pobrania zarodki są 3, jeżeli przed wykonaniem biopsji dzisiaj dwa pozostałe dojrzeja też pobiorą a jak nie to będę musiała za nie osobno płacić. Lekarz mówił o sumie 4.5 a teraz mi mówią 6tys plus 1800 za dziś a jak uda się jutro to dodatkowo 2600.... kwoty nie z tej ziemi. Oby się udało. Trzymajcie kciuki.
Zdolne do pobrania? Nie rozumiem.
Mówisz o kwotach mimo że procedury są z refundacji?

ja nawet nie dopytywałam o konkretne klasy moich zarodków, wiem że dwa są bardzo dobre i dwa nieco gorsze ale nadal spoko. Pierwszy transfer z teoretycznie najlepszym zarodkiem się nie powiódł ;)
Ja miałam wysłanego bardzo jasnego maila z opisem wszystkich zarodków i ich klasami. Też nie pytałam, pisali na dwóch etapach hodowli.

reklama
Do góry