reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny doradźcie proszę, nie chce by mi kolejny cykl przepadł :( jestem umówiona na wtorek na rozpoczęcie stymulacji (2 DC), a właśnie dostałam okres (o dzień za szybko). Wizyty nie mogę przełożyć na jutro bo klinika zamknięta i nie wiem co robić :(
Ja miałam podobnie - miałam już rozpisaną stymulacje i wizyty a okres przyszedł nie w porę - stresowałam się, bo jakbym miała wszystko przekładać o dzień, to wielu rzeczy nie moglabym zrobić (np badania krwi w niedziele). Ale pani doktor mnie uspokoila i powiedziala, że jeden dzień nie robi różnicy :-)

reklama
ja właśnie jestem w podobnym stanie jak ty, dodatkowo brak 💩 od dnia punkcji czyli od czwartku, czuję się jak balon i jak zrobię tylko jakiś szybszy ruch to boli mnie cały brzuch. Właśnie rozmawiałam z lekarzem czy mogę wziąć coś na zaparcia i powiedział że spoko. Ale ogólnie masakra, brzuch jak w 6 miesiącu ciąży...
Też się czuję jakbym połknęła balon. Jutro do pracy to chyba pójdę w dresie, bo nie wiem, w których jeansach wytrzymałabym 8 godzin

Dziewczyny, czy wy punkcji też czułyście się dość kiepsko? Miałam w piątek punkcję, pobrano mi 19 pęcherzyków. Od tamtego czasu mam okropne wzdęcia, mocno boli mnie brzuch i mam mdłości. Czytałam o hiperstymulacji jajników i wychodzi mi, że to podobne objawy 😔 lekarz kazał uważać tylko na mocne krwawienie (w ogole nie mialam nawet plamienia) i gorączke powyżej 38 (mam 37, co u mnie i tak jest wyczynem, bo ja właściwie nigdy nie gorączkuje), ale nic nie mówił o tak długim utrzymującym się bólu brzucha
Ja bym to zgłosiła lekarzowi prowadzącemu, hiperstymulacja jest stosunkowo częsta, szczególnie przy dużej ilości pobranych oocytów i trzeba w miarę szybko wprowadzić leczenie.

Dziewczyny doradźcie proszę, nie chce by mi kolejny cykl przepadł :( jestem umówiona na wtorek na rozpoczęcie stymulacji (2 DC), a właśnie dostałam okres (o dzień za szybko). Wizyty nie mogę przełożyć na jutro bo klinika zamknięta i nie wiem co robić :(
3dc też można 🤞ja tak ciagle chodzę na wizyty i tez zaczęłam stymulację od 3

Dziewczyny doradźcie proszę, nie chce by mi kolejny cykl przepadł :( jestem umówiona na wtorek na rozpoczęcie stymulacji (2 DC), a właśnie dostałam okres (o dzień za szybko). Wizyty nie mogę przełożyć na jutro bo klinika zamknięta i nie
Ja zaczęłam stymulacje w 2dc ale słyszałam że też w 3dc zaczynają. Np lekarz też mowil że jak po 17 to okres zalicza się na następny dzień jest 1dc.

Dziewczyny, czy wy punkcji też czułyście się dość kiepsko? Miałam w piątek punkcję, pobrano mi 19 pęcherzyków. Od tamtego czasu mam okropne wzdęcia, mocno boli mnie brzuch i mam mdłości. Czytałam o hiperstymulacji jajników i wychodzi mi, że to podobne objawy 😔 lekarz kazał uważać tylko na mocne krwawienie (w ogole nie mialam nawet plamienia) i gorączke powyżej 38 (mam 37, co u mnie i tak jest wyczynem, bo ja właściwie nigdy nie gorączkuje), ale nic nie mówił o tak długim utrzymującym się bólu brzucha
Ja miałam 9 komórek, nie mam takich odczuć jak Ty ale do tej pory przy wysiłku albo Noe mogę skakać z dzieckiem bo czuje bol w podbrzuszu. To tak jakby ktoś mnie poturobowal po tym brzuchu i był lekko obolaly.

reklama
Czytam na grupie fb, że w kolejnej klinice brakuje środków. Zaczyna mnie to stresować.. wiecie coś może jaka sytuacja w tfp w Krakowie? Będę tam jutro dzwonić i na pewno zapytam.

Byłam u dr R w tamtym tyg 😉
Nic o kończących się środkach nie wspominał a rozmawialiśmy dużo o refundacji 😜

Dajcie znac jak będziecie mieć jakieś świeżutkie info . Kwalifikacje mam . Leki rozpisane . Mam nadzieję że nie dostanę pstryczka w nos 😒

Co do samego doktora to leczę się u niego od 2021 😍 . Super człowiek , mega dostępny i bardzo otwarty ! Nie owija w bawełnę , nie koloryzuje i nie obiecuje gruszek na wierzbie . Wszystkie transfery z jego reki udane 😉. Dzieki niemu zostałam mamą ♥️. Napewno nie będziecie zawiedzione 💪

Do góry