reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

No właśnie tak się zastanawiam, bo mam zrobić w ten sam dzień badania hormonów, więc żeby z pracą się wyrobić to bym musiała iść na badania, iść do pracy i liczyć, że uda mi się umówić na wizytę po pracy :( i jak zawsze się skomplikowało
Wydaje mi się, że stymulację można rozpocząć też 3 dnia cyklu, ale najlepiej zadzwoń tam rano i zapytaj co masz robić.

reklama
Dziewczyny doradźcie proszę, nie chce by mi kolejny cykl przepadł :( jestem umówiona na wtorek na rozpoczęcie stymulacji (2 DC), a właśnie dostałam okres (o dzień za szybko). Wizyty nie mogę przełożyć na jutro bo klinika zamknięta i nie wiem co robić :(
masz kontakt do lekarza prowadzącego?
Spytaj czy w 3dc będzie ok. Myślę że to nie będzie problem :)

Dziewczyny doradźcie proszę, nie chce by mi kolejny cykl przepadł :( jestem umówiona na wtorek na rozpoczęcie stymulacji (2 DC), a właśnie dostałam okres (o dzień za szybko). Wizyty nie mogę przełożyć na jutro bo klinika zamknięta i nie wiem co robić :(
Możesz rozpocząć w 3 dc spokojnie. Także nie stresuj się.

Czytam na grupie fb, że w kolejnej klinice brakuje środków. Zaczyna mnie to stresować.. wiecie coś może jaka sytuacja w tfp w Krakowie? Będę tam jutro dzwonić i na pewno zapytam.

Dziewczyny, czy wy punkcji też czułyście się dość kiepsko? Miałam w piątek punkcję, pobrano mi 19 pęcherzyków. Od tamtego czasu mam okropne wzdęcia, mocno boli mnie brzuch i mam mdłości. Czytałam o hiperstymulacji jajników i wychodzi mi, że to podobne objawy 😔 lekarz kazał uważać tylko na mocne krwawienie (w ogole nie mialam nawet plamienia) i gorączke powyżej 38 (mam 37, co u mnie i tak jest wyczynem, bo ja właściwie nigdy nie gorączkuje), ale nic nie mówił o tak długim utrzymującym się bólu brzucha

reklama
Dziewczyny, czy wy punkcji też czułyście się dość kiepsko? Miałam w piątek punkcję, pobrano mi 19 pęcherzyków. Od tamtego czasu mam okropne wzdęcia, mocno boli mnie brzuch i mam mdłości. Czytałam o hiperstymulacji jajników i wychodzi mi, że to podobne objawy 😔 lekarz kazał uważać tylko na mocne krwawienie (w ogole nie mialam nawet plamienia) i gorączke powyżej 38 (mam 37, co u mnie i tak jest wyczynem, bo ja właściwie nigdy nie gorączkuje), ale nic nie mówił o tak długim utrzymującym się bólu brzucha
ja właśnie jestem w podobnym stanie jak ty, dodatkowo brak 💩 od dnia punkcji czyli od czwartku, czuję się jak balon i jak zrobię tylko jakiś szybszy ruch to boli mnie cały brzuch. Właśnie rozmawiałam z lekarzem czy mogę wziąć coś na zaparcia i powiedział że spoko. Ale ogólnie masakra, brzuch jak w 6 miesiącu ciąży...

Do góry