reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

No tak niestety, u mnie do ciężkiej hiperki było blisko. Jeśli chodzi o leczenie to Dostinex. Dodatkowo dużo picia elektrolitów i dieta oparta na białku.
Jeśli chodzi o objawy to bardzo mocny ból jajników, uczucie ciężkości, wzdęcia ale to takie że ma się wrażenie że rozsadzi brzuch. No i w USG wychodzą bardzo powiększone jajniki i płyn w brzuchu. Przy ciężkiej hiperce dochodzą problemy z oddychaniem, spowodowany właśnie ilością płynu w brzuchu i ucisku na płuca. Ja się minęłam o włos ze szpitalem. U mnie pewnie głównie zadziałał Dostinex plus przez 2 dni ogromne ilości elektrolitów i białka w każdej formie, choć nie wiem czy to miało wpływ.
o dobrze wiedzieć, też mam dostinex, zaraz sobie zaaplikuje elektrolity jeszcze w takim razie

reklama
To u mnie dwa transfery nieudane u niego, teraz druga procedura również u niego, mam nadzieję, że tym razem szczęśliwa :) jestem bardzo zadowolona z jego podejścia, jest naprawdę empatyczny i widać, że zna się na rzeczy. Mamy już ułożony plan co jeśli trzeci transfer się nie uda, więc liczę, że będzie dobrze. Powiedział mi, że będę w ciąży i tego się trzymam :)

Kiedy 3 ? Miejmy nadzieję szczęśliwy transfer ? Jesteś w dobrych rękach ! To napewno ♥️

Ja się leczę w krakovi , na czwartek mam umówiony transfer . Nic moja lekarka nie mówiła o braku środków ;/ ale może my już jesteśmy zbyt daleko z procedurą
Pewnie masz rację, ta dziewczyna jakoś chaotycznie i bardzo chamsko pisała w tym poście, więc też nie wiem czy to nie jakaś prowokacja i gownoburza z nudów, bo ostatnio na tamtej grupie mam wrażenie, że ciągle takie dziwne akcje xd

No tak niestety, u mnie do ciężkiej hiperki było blisko. Jeśli chodzi o leczenie to Dostinex. Dodatkowo dużo picia elektrolitów i dieta oparta na białku.
Jeśli chodzi o objawy to bardzo mocny ból jajników, uczucie ciężkości, wzdęcia ale to takie że ma się wrażenie że rozsadzi brzuch. No i w USG wychodzą bardzo powiększone jajniki i płyn w brzuchu. Przy ciężkiej hiperce dochodzą problemy z oddychaniem, spowodowany właśnie ilością płynu w brzuchu i ucisku na płuca. Ja się minęłam o włos ze szpitalem. U mnie pewnie głównie zadziałał Dostinex plus przez 2 dni ogromne ilości elektrolitów i białka w każdej formie, choć nie wiem czy to miało wpływ.
To sporo przeszłaś podczas tej stymulacji.. ale dobrze wiedzieć jakie objawy powinny budzić nasze wątpliwości.

reklama
Dziewczyny, które podchodziły do transferu na cyklu naturalnym, jaka jest optymalna wielkość pecherzyka po którym lekarz decyduje na podanie np ovitrelle ? Przyznam szczerze ze nie pamiętam jak to wyglądało 5 lat temu🫢

Do góry