reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

My girl. Nie odstawiam. Czekam na wizytę u innego lekarza. Te leki na pewno nie zaszkodzą.
u mnie dziś 9+6. Z estrofemu schodzę powoli tj. Z 3 tabletek narazie jestem na 2 dziennie. Progesteron był zwiększony przy krwiaku z racji że się zmniejszył to mam dawkę z początku tj. 2x400cyclogest i 2x200 Besins wizyta w środę i zobaczymy jak progesterony ale myślę że zostaną jeszcze na trochę ze mną.

reklama
No jestem świeżo po telefonie od pani embriolog. Dzisiaj 2 doba od punkcji. Z 14 dojrzałych, pobranych oocytów poprawnie zapłodniło się 8 i są w oczekiwanym przez nich poprawnym stadium rozwoju, dopiero we wtorek po zakończeniu hodowli dowiem się o wyniku końcowym.
8 to piękny wynik! To teraz kciuki żeby jak najwięcej dotrwało do końca! ❤️

8 to piękny wynik! To teraz kciuki żeby jak najwięcej dotrwało do końca! ❤️
Dzięki bardzo, czas będzie się dłużył teraz 🙈 w sumie to cieszę się, że transfer odroczony, nie mogę do siebie dojść po tej punkcji jestem obolała a brzuch mam jak balon.
W ogóle to pytałam też o wyniki nasienia męża w dniu punkcji i ruch progresywny był 23 % (nadal poniżej normy) ale 3 miesiące wcześniej tylko 9% także to bardzo zmienne jak widać.

A ile dzis miałaś?
IMG_1040.jpeg

No jestem świeżo po telefonie od pani embriolog. Dzisiaj 2 doba od punkcji. Z 14 dojrzałych, pobranych oocytów poprawnie zapłodniło się 8 i są w oczekiwanym przez nich poprawnym stadium rozwoju, dopiero we wtorek po zakończeniu hodowli dowiem się o wyniku końcowym.
8 zapłodnionych, ale super! Trzymam kciuki żeby rosły pięknie 🥹

reklama
Do góry