reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
🥹🥹

Załączniki

• IMG_9885.jpeg
    IMG_9885.jpeg
    89,5 KB · Wyświetleń: 136
Bo człowiek o tym nie myśli. Tylko zakłada najlepszą opcję np. ja mam koleżankę, która ma bliźnięta.
Ciąża 2k2o, przenoszona, każdy bliźniak po 3kg, szybki poród naturalny no generalnie miód i orzeszki. Potem nawet KP jej się udało.

Ale to jest jeden taki przypadek, który znam - reszta to przynajmniej wcześniaki, niskie masy urodzeniowe.
Dla mnie największy stres to jednak zespół podkradania - Link do: TTTS/sIUGR | Uniwersyteckie Centrum Zdrowia Kobiety i Noworodka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego także polecam @NataliaNatka doczytać. Bo szaleństwo o którym się myśli później to jest pikuś przy po prostu problemach zdrowotnych tych dzieci (czy nawet śmierci jednego z nich).

Nawet Ronaldo się nie udało - a raczej kasy na zadbanie o ciążę bliźniaczą mieli jak lodu
Zespół podkradania występuje tylko w ciążach jednojajowych, podając 2 zarodki ewentualna ciąża bliźniacza będzie 2 jajowa.

reklama
Do góry