reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, mam za sobą sobą jedno udane in vitro ale niestety nie mamy więcej zarodków, czy w takiej sytuacji mogę ubiegać się o dofinansowanie ? Wiecie może coś w tym temacie. ?

reklama
[QUOTE=post,25214318 no to super wiadomość ja teraz na wizytę mam zrobić podstawowe wyniki morfologia mocz TSH odczyn Coombsa czy jakoś tak no i toksoplazmozę igg i igm

Cześć dziewczyny, jest u mnie ❤ drugie usg potwierdziło 🙂 pierwsze było za wcześnie.Powiedzcie mi czy robilyscie jakies badania, ponawialyscie te co były na samym początku anty-hiv,hcv,Hbsag, różyczka, toksoplazmoza i jeszcze parę innych, te niektóre są ważne przecież przez 6 mcy, czy to koniecznie robic je raz jeszcze?
Gratuluję 🩷

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Od porodu czyli 2 lata nie podejmowałam żadnego leczenia,u nas przypadek idiopatyczny czy te 12 miesięcy leczenia muszę zacząć ponownie czy to już się liczy od momentu leczenia przed in vitro. ?
To już musisz iść do kliniki i pogadać z nimi. Ciężko mi powiedzieć jak to wygląda, jak przez 2 lata nie maasz żadnych badań ect odnośnie podejmowanych starań. Bo chyba w regulamine jest, ze to musi być 12 miesięcy udokumentowanych starań jednak. Ale pewnie każda klinika inaczej podchodzi.

To już musisz iść do kliniki i pogadać z nimi. Ciężko mi powiedzieć jak to wygląda, jak przez 2 lata nie maasz żadnych badań ect odnośnie podejmowanych starań. Bo chyba w regulamine jest, ze to musi być 12 miesięcy udokumentowanych starań jednak. Ale pewnie każda klinika inaczej podchodzi.
Okej dzieki za podpowiedź. ✋🏻

No ja muszę za to wszystko płacić, bo w klinice do 12 tyg chca mnie trzymać, trzeba być do końca u nich pod kontrolą czy mogę już swojego lekarza wybrac? Nie uśmiecha mi się robić takich drogich badań,ktore mam zrobione i sa wazne,plus wizyty i dojazd,nikt w miesiącu nie ma tysięcy na koncie. Czuje,że to teraz jest naciągane z od nich strony.
W klinice mysle, ze nie będziesz musiała powtarzać. Ja byłam u lekarza w luxmedzie na prowadzeniu ciąży.

reklama
Do góry