reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

może zależy dla kogo ja miałam w maju na NFZ bez usypiania tylko miałam znieczulenie miejscowe w szyjkę i kompletnie zero bólu , a też się mega naczytałam że ból ogromny i się okropnie denerwowałam ale nie diabeł taki straszny . O wiele gorsza jest drożność jajowodów to jest ból .
no to ja miałam drożność bez żadnego znieczulenia ani nawet tabletki przeciwbólowej i zupełny lajt. Ból jak słaby okres.

reklama
może zależy dla kogo ja miałam w maju na NFZ bez usypiania tylko miałam znieczulenie miejscowe w szyjkę i kompletnie zero bólu , a też się mega naczytałam że ból ogromny i się okropnie denerwowałam ale nie diabeł taki straszny . O wiele gorsza jest drożność jajowodów to jest ból .
Ja znów drożność miałam robiona przez swojego giną w szpitalu pod krótka narkozą

W ogóle w refundacji była 2x beta po transferze.
Wychodze z transferu a panie w recepcji czy chce zbadać dziś hormony. Z racji że to kolejny transfer, biore takie dawki jak zawsze a nawet i teraz dodatkowo progesteron to myślę że jest ok i postanowiłam w tym transferze nic nie badać i czekać do bety za 10 dni a one że to też jest w programie.
Więc pobrały mi krew na progesteron i estradiol, w poniedziałek mam przyjść znowu zbadać hormony, 10 dpt przyjść zbadać betę 😀co chwila inaczej

Mam pytanie do dziewczyn które leczą się w Krakowie, ponieważ zastaniamy się nad zmianą kliniki a od Was chyba dowiem się najlepiej. Zależy mi na klinice i lekarzu który podejdzie do rzeczy konkretnie, może jesteście w stanie polecić którąś?
chyba że jest juz gdzieś wątek na ten temat to zajrzę, ale niestety nie znalazłam
Polecam krakovi i dr Knafel bardzo konkretna babka . Chodziłam do wielu lekarzy ( no parens Maduzia - nie polecam ) dopiero ona zaczęła szukać problemów a nie ślepo ciągnąć na in vitro .

reklama
W ogóle w refundacji była 2x beta po transferze.
Wychodze z transferu a panie w recepcji czy chce zbadać dziś hormony. Z racji że to kolejny transfer, biore takie dawki jak zawsze a nawet i teraz dodatkowo progesteron to myślę że jest ok i postanowiłam w tym transferze nic nie badać i czekać do bety za 10 dni a one że to też jest w programie.
Więc pobrały mi krew na progesteron i estradiol, w poniedziałek mam przyjść znowu zbadać hormony, 10 dpt przyjść zbadać betę 😀co chwila inaczej
o ciekawe. Ja też mam zbadać proga w dniu transferu tym razem i ciekawe czy dostanę skierowanie ;>

Do góry