reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Cześć. Powiedzcie. Dzwoniła pani z kliniki w odpowiedzi ba nasze zgloszenie. Wstępnie zweryfikowała czy kwalifikujemy się do programu i tak też jest. Potem wychodzi z propozycją czy najpierw jednak nie chcielibyśmy umówić się na wizytę przedwstępna odpłatną żeby nie było sytuacji że jednak nie dostaniemy się do programu i zablokujemy sobie możliwość skorzystania do końca trwania programu. I że jak nie było inseminacji nigdy to zrobią prywatnie inseminacje i jak się nie uda to już na pewno zakwalifikują do programu. O co chodzi?

reklama
Hej. Daję też tutaj znać. Ja już po podglądzie w klinice. Na lewym jajniku 13 pęcherzyków (8-11mm) na prawym 8( 6-12mm) endometrium 10 , kolejny podgląd w piątek, następny po weekendzie. Punkcja planowana na drugą połowę przyszłego tyg. ale jeszcze nie wiem kiedy, zobaczymy jak dalej bedzie. Dostałam jeszcze dodatkowe zastrzyki z Bemfola 225 i od dzisiaj Orgalutran (5 zastrzyków) . No i jeśli będziemy mieć zarodki, to transfer świeży na 80% będzie odroczony, że względu na ilość pęcherzyków i ryzyko hiperstymulacji.
Ale kurnik! 💕

Cześć. Powiedzcie. Dzwoniła pani z kliniki w odpowiedzi ba nasze zgloszenie. Wstępnie zweryfikowała czy kwalifikujemy się do programu i tak też jest. Potem wychodzi z propozycją czy najpierw jednak nie chcielibyśmy umówić się na wizytę przedwstępna odpłatną żeby nie było sytuacji że jednak nie dostaniemy się do programu i zablokujemy sobie możliwość skorzystania do końca trwania programu. I że jak nie było inseminacji nigdy to zrobią prywatnie inseminacje i jak się nie uda to już na pewno zakwalifikują do programu. O co chodzi?
No teoretycznie jakby Was oficjalnie odrzucili to wtedy dyskwalifikacja jest z całego programu. Może napisz jaka klinika to może któraś z dziewczyn doradzi jak to u nich wyglądało. A co do inseminacji, to ja też nie miałam ani jednego podejścia, natomiast przy kwalifikacji lekarka powiedziała że jeśli przez trzy lata nie było żadnej ciąży naturalnej to inseminacja nie miałaby sensu.

Dobra dziewczyny zrobiłam, nie wytrzymałam do jutra. Kilka h nie byłam w toalecie w pracy i zrobiłam test. I nie wiem. Na zdjęciu biel wizira. Na żywo może jakiś cień jest... Ale chyba 6 dpt powinno być coś więcej...

Załączam test oczywiście dla komisji.

Załączniki

• 0a6a8c97-c3ca-440a-a7ff-d943880c6b0c.jpeg
    0a6a8c97-c3ca-440a-a7ff-d943880c6b0c.jpeg
    132,3 KB · Wyświetleń: 125
No teoretycznie jakby Was oficjalnie odrzucili to wtedy dyskwalifikacja jest z całego programu. Może napisz jaka klinika to może któraś z dziewczyn doradzi jak to u nich wyglądało. A co do inseminacji, to ja też nie miałam ani jednego podejścia, natomiast przy kwalifikacji lekarka powiedziała że jeśli przez trzy lata nie było żadnej ciąży naturalnej to inseminacja nie miałaby sensu.
Dotyczy Invicty we Wrocławiu.

Ja kupiłam strzykawki insulinówki z podziałką na 1 ml taką jak na zdjęciu. W moim accofilu było 0.5 ml to musiałam podzielić na 3, bo miałam brać po 1/3 ampułki. Najpierw cały ten accofil przelałam do strzykawki, normalnie wyciskając go igłą do drugiej strzykawki. Potem brałam insulinówki i pobierałam po te ok. 0.16 ml 😅 Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam 😅 Można też ten accofil przelać np do jałowego pojemnika na mocz i stamtąd pobierać po 0.16. Tylko pamiętaj żeby używać innych igieł niż te co będziesz wkuwać w brzuch 😉
Zrobiłam to do pojemnika na mocz 😅ale tego jest tak malutko że ciężko to nabierać😂

reklama
Do góry