reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hej
Ja po wczorajszej wizycie. @LadyCaro też mam zleconą histeroskopię. Dostałam skierowanie do szpitala. Lekarz mówi że jak na ten dzień cyklu mam lekki przerost endometrium. Szczerze mówiąc mam już dość. Nie mam zamiaru robić histero bez usypania bo nie dam rady w związku z moją endometriozą i adenomiozą. Nie wiem nawet gdzie mam zadzwonić żeby mi zrobili. Jestem z opolskiego, może któraś z was coś poleci?
Ps. Kolejna wizyta dopiero w grudniu/stymulacja prawdopodobnie styczeń.
Jest mi smutno 😟

reklama
Hej
Ja po wczorajszej wizycie. @LadyCaro też mam zleconą histeroskopię. Dostałam skierowanie do szpitala. Lekarz mówi że jak na ten dzień cyklu mam lekki przerost endometrium. Szczerze mówiąc mam już dość. Nie mam zamiaru robić histero bez usypania bo nie dam rady w związku z moją endometriozą i adenomiozą. Nie wiem nawet gdzie mam zadzwonić żeby mi zrobili. Jestem z opolskiego, może któraś z was coś poleci?
Ps. Kolejna wizyta dopiero w grudniu/stymulacja prawdopodobnie styczeń.
Jest mi smutno 😟
Bardzo mi przykro. To jest takie straszne, że mimo tylu przejść ciągle coś.
Ja sobie nie wyobrażam mieć histero bez narkozy i na bank się nie zgodzę na taki zabieg. Nie wiem czemu ma to służyć.

Bardzo mi przykro. To jest takie straszne, że mimo tylu przejść ciągle coś.
Ja sobie nie wyobrażam mieć histero bez narkozy i na bank się nie zgodzę na taki zabieg. Nie wiem czemu ma to służyć.
Miałam bez narkozy w 2020 roku, myślami że zemdleje. Albo że z kopniaka dam lekarzowi w łeb. Powiedziałam wtedy nigdy więcej.

Mam pytanie do dziewczyn które leczą się w Krakowie, ponieważ zastaniamy się nad zmianą kliniki a od Was chyba dowiem się najlepiej. Zależy mi na klinice i lekarzu który podejdzie do rzeczy konkretnie, może jesteście w stanie polecić którąś?
chyba że jest juz gdzieś wątek na ten temat to zajrzę, ale niestety nie znalazłam
My chodzimy do Parensa. Póki co jesteśmy zadowoleni. Kontakt, obsługa, wszystko zawsze bardzo profesjonalnie

Tylko nie rozumiem czemu w ogole robią takie rzeczy? Taką rzeźnie? Mam nadzieję, że juz nie robi sie histero bez narkozy...
Ja miałam histero diagnostyczną bez narkozy. Fakt, nie było to super przyjemne, ale do przeżycia. Najgorsze było parę sekund przy biopsji. Reszta okej.
No ale jak już coś trzeba wyciąć czy usunąć to chyba już ta narkoza jest konieczna.

Pod niepłodność histeroskopia najlepiej jakby robił lekarz mający jakieś pojęcie o niepłodności z uwagi na to, że wie czego szukać 🔍
No właśnie dlatego ja zdecydowałam się jednak zapłacić hajs i iść do tego lekarza, który wykrył mi polipy, a nie szukać po szpitalach na NFZ, bo nie wiem na kogo trafię. Miałam już jedną histero diagnostyczną i niby nic nie znaleźli - ale teraz się zastanawiam, czy po prostu nie robił jej lekarz, który sam nie wiedział czego ma szukać...

reklama
No mi histero diagnostyczną robiła lekarka, która ma takie "opis"
1728378775128.png

Czyli z niepłodnością nie ma za wiele wspólnego... no ale teraz już się nie dowiem czy to mało jakiś wpływ. Może tak, a może nie.
Niby na mięśniakach macicy się zna, nie wiem. Bez sensu teraz taka rozkmina...

Do góry