reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

W ogóle w refundacji była 2x beta po transferze.
Wychodze z transferu a panie w recepcji czy chce zbadać dziś hormony. Z racji że to kolejny transfer, biore takie dawki jak zawsze a nawet i teraz dodatkowo progesteron to myślę że jest ok i postanowiłam w tym transferze nic nie badać i czekać do bety za 10 dni a one że to też jest w programie.
Więc pobrały mi krew na progesteron i estradiol, w poniedziałek mam przyjść znowu zbadać hormony, 10 dpt przyjść zbadać betę 😀co chwila inaczej
to dobrze , zobaczysz jakiego proga będziesz miała najwyżej coś dołożysz ;)

reklama
W ogóle w refundacji była 2x beta po transferze.
Wychodze z transferu a panie w recepcji czy chce zbadać dziś hormony. Z racji że to kolejny transfer, biore takie dawki jak zawsze a nawet i teraz dodatkowo progesteron to myślę że jest ok i postanowiłam w tym transferze nic nie badać i czekać do bety za 10 dni a one że to też jest w programie.
Więc pobrały mi krew na progesteron i estradiol, w poniedziałek mam przyjść znowu zbadać hormony, 10 dpt przyjść zbadać betę 😀co chwila inaczej
Będziesz czekała 10 dni? Nieeee, no nie mów :D Ja czekam na pozytywne wieści max 7 dpt! :) oczywiście żartuje, zrobisz jak uważasz :)

Hej. Daję też tutaj znać. Ja już po podglądzie w klinice. Na lewym jajniku 13 pęcherzyków (8-11mm) na prawym 8( 6-12mm) endometrium 10 , kolejny podgląd w piątek, następny po weekendzie. Punkcja planowana na drugą połowę przyszłego tyg. ale jeszcze nie wiem kiedy, zobaczymy jak dalej bedzie. Dostałam jeszcze dodatkowe zastrzyki z Bemfola 225 i od dzisiaj Orgalutran (5 zastrzyków) . No i jeśli będziemy mieć zarodki, to transfer świeży na 80% będzie odroczony, że względu na ilość pęcherzyków i ryzyko hiperstymulacji.

Hej. Daję też tutaj znać. Ja już po podglądzie w klinice. Na lewym jajniku 13 pęcherzyków (8-11mm) na prawym 8( 6-12mm) endometrium 10 , kolejny podgląd w piątek, następny po weekendzie. Punkcja planowana na drugą połowę przyszłego tyg. ale jeszcze nie wiem kiedy, zobaczymy jak dalej bedzie. Dostałam jeszcze dodatkowe zastrzyki z Bemfola 225 i od dzisiaj Orgalutran (5 zastrzyków) . No i jeśli będziemy mieć zarodki, to transfer świeży na 80% będzie odroczony, że względu na ilość pęcherzyków i ryzyko hiperstymulacji.
O kurczę, ale dużo pęcherzyków! Niech kurnik rośnie pięknie dalej 🤞❤️Wiem że liczyliście na świeży transfer, jak się czujesz z informacją że najprawdopodobniej trzeba będzie poczekać kolejny miesiąc? :( ogarniecie to jakoś logistycznie?

O kurczę, ale dużo pęcherzyków! Niech kurnik rośnie pięknie dalej 🤞❤️Wiem że liczyliście na świeży transfer, jak się czujesz z informacją że najprawdopodobniej trzeba będzie poczekać kolejny miesiąc? :( ogarniecie to jakoś logistycznie?
Tak, liczyliśmy oboje, ale co poradzić, pewnych rzeczy nie można przeskoczyć. Narazie jeszcze nie zastanawiamy się kiedy się uda przeprowadzić transfer i jak to ogarniemy, chcemy poczekać na finał stymulacji i czy będą zarodki, wtedy pomyślimy. Narazie skupiamy się na tym co teraz. Zastanawiam się jak zniosę kolejne dni, bo jajniki dają dzisiaj do wiwatu😃 a tu jeszcze 5 kolejnych dni kłucia.

reklama
Wracam z wizyty- ruszamy z podejściem numer dwa. Lekarka chyba obraziła się (było zastępstwo, moja ma urlop) bo nie zgodziłam się na cykl naturalny 🙄 tłumacze jej czemu nie chce a jak w ścianę 😅

Do góry