reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

W ogóle w refundacji była 2x beta po transferze.
Wychodze z transferu a panie w recepcji czy chce zbadać dziś hormony. Z racji że to kolejny transfer, biore takie dawki jak zawsze a nawet i teraz dodatkowo progesteron to myślę że jest ok i postanowiłam w tym transferze nic nie badać i czekać do bety za 10 dni a one że to też jest w programie.
Więc pobrały mi krew na progesteron i estradiol, w poniedziałek mam przyjść znowu zbadać hormony, 10 dpt przyjść zbadać betę 😀co chwila inaczej
to dobrze , zobaczysz jakiego proga będziesz miała najwyżej coś dołożysz ;)

reklama
W ogóle w refundacji była 2x beta po transferze.
Wychodze z transferu a panie w recepcji czy chce zbadać dziś hormony. Z racji że to kolejny transfer, biore takie dawki jak zawsze a nawet i teraz dodatkowo progesteron to myślę że jest ok i postanowiłam w tym transferze nic nie badać i czekać do bety za 10 dni a one że to też jest w programie.
Więc pobrały mi krew na progesteron i estradiol, w poniedziałek mam przyjść znowu zbadać hormony, 10 dpt przyjść zbadać betę 😀co chwila inaczej
Będziesz czekała 10 dni? Nieeee, no nie mów :D Ja czekam na pozytywne wieści max 7 dpt! :) oczywiście żartuje, zrobisz jak uważasz :)

Hej. Daję też tutaj znać. Ja już po podglądzie w klinice. Na lewym jajniku 13 pęcherzyków (8-11mm) na prawym 8( 6-12mm) endometrium 10 , kolejny podgląd w piątek, następny po weekendzie. Punkcja planowana na drugą połowę przyszłego tyg. ale jeszcze nie wiem kiedy, zobaczymy jak dalej bedzie. Dostałam jeszcze dodatkowe zastrzyki z Bemfola 225 i od dzisiaj Orgalutran (5 zastrzyków) . No i jeśli będziemy mieć zarodki, to transfer świeży na 80% będzie odroczony, że względu na ilość pęcherzyków i ryzyko hiperstymulacji.

Hej. Daję też tutaj znać. Ja już po podglądzie w klinice. Na lewym jajniku 13 pęcherzyków (8-11mm) na prawym 8( 6-12mm) endometrium 10 , kolejny podgląd w piątek, następny po weekendzie. Punkcja planowana na drugą połowę przyszłego tyg. ale jeszcze nie wiem kiedy, zobaczymy jak dalej bedzie. Dostałam jeszcze dodatkowe zastrzyki z Bemfola 225 i od dzisiaj Orgalutran (5 zastrzyków) . No i jeśli będziemy mieć zarodki, to transfer świeży na 80% będzie odroczony, że względu na ilość pęcherzyków i ryzyko hiperstymulacji.
O kurczę, ale dużo pęcherzyków! Niech kurnik rośnie pięknie dalej 🤞❤️Wiem że liczyliście na świeży transfer, jak się czujesz z informacją że najprawdopodobniej trzeba będzie poczekać kolejny miesiąc? :( ogarniecie to jakoś logistycznie?

O kurczę, ale dużo pęcherzyków! Niech kurnik rośnie pięknie dalej 🤞❤️Wiem że liczyliście na świeży transfer, jak się czujesz z informacją że najprawdopodobniej trzeba będzie poczekać kolejny miesiąc? :( ogarniecie to jakoś logistycznie?
Tak, liczyliśmy oboje, ale co poradzić, pewnych rzeczy nie można przeskoczyć. Narazie jeszcze nie zastanawiamy się kiedy się uda przeprowadzić transfer i jak to ogarniemy, chcemy poczekać na finał stymulacji i czy będą zarodki, wtedy pomyślimy. Narazie skupiamy się na tym co teraz. Zastanawiam się jak zniosę kolejne dni, bo jajniki dają dzisiaj do wiwatu😃 a tu jeszcze 5 kolejnych dni kłucia.

reklama
Wracam z wizyty- ruszamy z podejściem numer dwa. Lekarka chyba obraziła się (było zastępstwo, moja ma urlop) bo nie zgodziłam się na cykl naturalny 🙄 tłumacze jej czemu nie chce a jak w ścianę 😅

Do góry