reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja miałam transfer na cyklu sztucznym. Od 2 dnia cyklu estrofem, około 10 dnia cyklu podgląd endometrium na USG. Jak będzie wystarczająco grube to jest wyznaczony termin transferu, badanie progesteronu i jak będzie ok to zaczynasz brać progesteron tyle dni ile ma zarodek i następnego dnia transfer. No i oczywiście kontynuujesz branie lekow :) na naturalnym pewnie na pewno podglądów bo trzeba dopasować termin transferu pod owulację

Dziękuję za dokładne wyjaśnienie 😉 myślę, że raczej na sztucznym. A czy po punkcji miesiaczka jest jakoś szybciej?

reklama
Dziewczyny pytanie transfer mam w środę 🙂dzisiaj wzięłam Ovitrelle. Mam brać cyclogest od piatku i systen od soboty ale zrozumiałam że od jutra, a nie od po transferze? Jak myślicie ?

Ja mam jeszcze dupka na dziś i jutro, a mam słabe plamienie... eh, akurat jakbym chciała, żeby się okres spóźnił to idzie za wcześnie 😅

reklama
I teraz w tym cyklu podchodzisz do transferu? Już się umawiałaś na wizytę czy z dnia na dzień?😄
nie no, jeszcze nic nie umawiałam. Ja mam się umówić dopiero po okresie, bliżej owulacji. Więc na spokojnie poczekam aż mi się okres skończy i wtedy zadzwonię do kliniki, zobaczę czy da radę chodzić na usg i pogodzić z tą moją pracą i zdecyduje, ale mam nadzieję, że uda się podejść w październiku.

Do góry