reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

na USG obraz jest podobny do czwartku, lekarz powiedział że obraz mało się zmienił ale nic jeszcze nie jest przesądzone, że bywają krwawienia we wczesnej ciąży. Mam leżeć odpoczywać oni będą monitorować.
przez noc przestałam krwawić zostało lekkie plamienie. Czekam na badania

reklama
Dziewczyny takie pytanko dostałam do brania prolutex, duphaston, utrogestan, clexane i buscopan. Zastanawiam się czy różne formy progesteronu brać razem czy z odstępami czasowymi. W style że zastrzyk, czopek i doustnie w tym samym czasie czy na przykład pół godziny przerw.
Prolutex brałam rano.
Resztę podziel sobie z przerwami na cały dzień

Dziewczyny takie pytanko dostałam do brania prolutex, duphaston, utrogestan, clexane i buscopan. Zastanawiam się czy różne formy progesteronu brać razem czy z odstępami czasowymi. W style że zastrzyk, czopek i doustnie w tym samym czasie czy na przykład pół godziny przerw.
A masz raz dziennie?
U mnie progesteron był rano i wieczorem. Przy tych różnych formach robiłam krótkie odstępy zgodnie z rytmem dnia. Np. rano prolutex o 6 przed pracą, dupek przed 8 do śniadania, a dopochwowo (cyclogest) jakoś po 8 ze względu na siedzącą pracę. Najważniejsze, żeby codziennie o stałych porach brać. I dopytać lekarza lub położną jak przyjmować :)

Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam punkcję, pęcherzyków uroslo 6 wiekszych i mniejsze ktore mialam nadzieje ze dorosną. Ostatecznie pobrali 7 komorek (najmniej ze wszystkich procedur). Dziś telefon: 6 było dojrzałych i je zapladniali. Są 4 prawidłowo zapłodnione, 1 do obserwacji (może ruszy), jedna źle zapłodniona. Jak cos przezyje na sobotę wyznaczony świeży transfer. Ja kiedyś miałam 3 krio nieudane, przerwszy raz swiezy (inna klinika). Mimo prog 1.6 przed ovitrelle, nie przejęli się tym. Podsumowując...nadzieja umiera ostatnia. Teraz wyłączam myślenie o tym temacie na 4 dni. Jak się nie uda, podejdziemy do następnej i następnej...39 na karku, ale walka o drugie jeszcze się nie skończyła...Powodzenia Dziewczyny

Dziewczyny, które miały swiezy transfer, jakie dawki, ktory progesteron bralyscie? Bo zastanawiam się czy nie mam za mało (3x 10mg duphaston, 3x 200mg utrogestan, 2x 2mg estrofem)...

Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😊 mało się udzielam, bo jak czytam jakie jesteście obeznane w tych tematach: leki, hormony, wyniki, itp to czuję się jakbym jakieś forum lekarek czytała 😅 przy Was to jestem laikiem 😅 więc jedno co mogę zrobić to za Wszystkie bardzo mocno trzymac kciuki 🤞🤞😍

reklama
Do góry