przez noc przestałam krwawić zostało lekkie plamienie. Czekam na badaniana USG obraz jest podobny do czwartku, lekarz powiedział że obraz mało się zmienił ale nic jeszcze nie jest przesądzone, że bywają krwawienia we wczesnej ciąży. Mam leżeć odpoczywać oni będą monitorować.
reklama
Prolutex brałam rano.Dziewczyny takie pytanko dostałam do brania prolutex, duphaston, utrogestan, clexane i buscopan. Zastanawiam się czy różne formy progesteronu brać razem czy z odstępami czasowymi. W style że zastrzyk, czopek i doustnie w tym samym czasie czy na przykład pół godziny przerw.
Resztę podziel sobie z przerwami na cały dzień
Lilli2
Fanka BB :)
A masz raz dziennie?Dziewczyny takie pytanko dostałam do brania prolutex, duphaston, utrogestan, clexane i buscopan. Zastanawiam się czy różne formy progesteronu brać razem czy z odstępami czasowymi. W style że zastrzyk, czopek i doustnie w tym samym czasie czy na przykład pół godziny przerw.
U mnie progesteron był rano i wieczorem. Przy tych różnych formach robiłam krótkie odstępy zgodnie z rytmem dnia. Np. rano prolutex o 6 przed pracą, dupek przed 8 do śniadania, a dopochwowo (cyclogest) jakoś po 8 ze względu na siedzącą pracę. Najważniejsze, żeby codziennie o stałych porach brać. I dopytać lekarza lub położną jak przyjmować
Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam punkcję, pęcherzyków uroslo 6 wiekszych i mniejsze ktore mialam nadzieje ze dorosną. Ostatecznie pobrali 7 komorek (najmniej ze wszystkich procedur). Dziś telefon: 6 było dojrzałych i je zapladniali. Są 4 prawidłowo zapłodnione, 1 do obserwacji (może ruszy), jedna źle zapłodniona. Jak cos przezyje na sobotę wyznaczony świeży transfer. Ja kiedyś miałam 3 krio nieudane, przerwszy raz swiezy (inna klinika). Mimo prog 1.6 przed ovitrelle, nie przejęli się tym. Podsumowując...nadzieja umiera ostatnia. Teraz wyłączam myślenie o tym temacie na 4 dni. Jak się nie uda, podejdziemy do następnej i następnej...39 na karku, ale walka o drugie jeszcze się nie skończyła...Powodzenia Dziewczyny
dziś na USG widoczny krwiak ale dość duży 3cmx1,5cm. Ale za to serduszko bijeMam nadzieję że będzie dobrze
Astkamisia
Zaciekawiona BB
Nie dziękuję i Tobie życzę też powodzenia mam nadzieję że nie długo będziemy razem pozytywne bety świętować@Astkamisia powodzenia na transferze aby kropek został na 9msc
Trzymam kciuki
Astkamisia
Zaciekawiona BB
Dziękuję dziewczyny za wsparcie mało się udzielam, bo jak czytam jakie jesteście obeznane w tych tematach: leki, hormony, wyniki, itp to czuję się jakbym jakieś forum lekarek czytała przy Was to jestem laikiem więc jedno co mogę zrobić to za Wszystkie bardzo mocno trzymac kciuki
reklama
Estrofem to nie jest progesteron.Dziewczyny, które miały swiezy transfer, jakie dawki, ktory progesteron bralyscie? Bo zastanawiam się czy nie mam za mało (3x 10mg duphaston, 3x 200mg utrogestan, 2x 2mg estrofem)...