reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Przechodziłam już 4 transfery na sztucznym, Endo zawsze ładnie rośnie, mam luteinę i progesteron też zawsze ładny. Jak był poniżej 20 to brałam dodatkowo utrogestan albo besins
Lekarz mówi że dobrze reaguje na sztuczne bo 2 transfery udane, 3 beta drgnęła a czwarty nic
Z zalecenia lekarza bierzesz progesteron jak masz poniżej 20? Pytam, bo ja przy pierwszym transferze na sztucznym miałam ok. 15 progesteron i nic mi więcej nie dokładali, powiedzieli że jest ok, teraz na naturalnym też miałam przed transferem badane i też miałam ok. 15 i powiedzieli że nic nie dokładamy.

reklama
ale czekaj jesteście w programie i płacicie za wizyty ? Co to za klinika ?
W programie ale mamy zarodki z tamtego roku, klinika twierdziła że mamy płacić więc płaciliśmy , w Internecie i na forum widzę że wizyty są darmowe więc napisałam do ministerstwa. Odpisali że nie powinnam płacić, klinika dalej twierdzi że ma inne wytyczne i pobierają opłaty i tyle 🤣czekam na rozwój sytuacji, niby MZ wysłało w piątek pisma do klinik że będą kary finansowe więc mam nadzieję że mi zwrócą kasę.

Koniec listopada może być! 😎 Popieram.
Ja właśnie patrzę w kalendarz. I jeśli będziemy czekać na wyniki genetycznych, to cykl stymulacji zacznie się prawdopodobnie w okolicach Wszystkich Świętych. Mam się zgłosić 2-3 DC na wizytę, co oznacza sobotę - niedzielę 🤡
A jeśli się uda rozpocząć stymulacje, to akurat koniec stymulacji/ punkcja wypada na weekend 40 urodzin mojego brata, który przylatuje z UK i wszyscy jedziemy na jedną noc w góry.
Oczywiście, jakby inaczej.
na szczęście cykle mają to do siebie, że rzadko kiedy są idealne i raz są o dzień krótsze a raz o dzień dłuższe, wiec jest ogromna szansa, ze właśnie tak Ci się przesunie 😘😘

Dzień dobry :)
Witam wszystkie dziewczyny👋
przed,w trakcie i po pozytywnej becie :)
Jestem tu całkiem nowa,muszę się trochę odnaleźć ;) Nie ukrywam, że wcześniej trochę Was śledziłam ;) Przynosiło mi to trochę ulgi w tym wyczekiwaniu:)
Dziś mija 7 dzień od transferu,czy nie za wcześnie na testowanie, co powiecie na to?
powiemy, żebyś leciała na betę 😄

no właśnie mi wczoraj powiedzieli, że mają termin kontaktu 22-23 września... więc pewnie bardziej w poniedziałek zadzownią, i troche się tego boję, bo będę w biurze (muszę być), a jak info będzie negatywne to na pewno bedę ryczeć.
hej, wiem, ze to pewnie trudne, natomiast jak nachodzą Cię czarne myśli to spróbuj pamiętać o metodzie szklanki do połowy pełnej. Dopóki czarny scenariusz nie jest pewny spróbuj nawet o nim nie myśleć. Ja tez mam takie tendencje do skupiania się na tym, co może się nie udać, zamiast skupiać się na pozytywach i mąż mój mnie strasznie ochrzania za to i bardzo dobrze. Bo na koniec dnia patrz ile pozytywnych rzeczy się stało: podjęliście rękawice IVF, stymulacja szła dobrze, pobrano sporo jaj, trzy się zapłodniły. Naprawdę to jest dobra sytuacja. U mnie przecież zapłodniły się 4, z czego 1 umarło w 5 dobie. A teraz jestem w ciąży i mam dwa mrozaczki. Naprawdę spróbuj się skupić na pozytywach, bo jest ich mega dużo 😘😘

powiemy, żebyś leciała na betę 😄

ja w 5 dpt miałam duża jaśniejsza kreskę i doświadczone dziewczyny powiedziały, ze zdecydowanie za mocne na ovi. Wczoraj miałam betę 66, a kreseczka dużo jaśniejsza niz ta Twoja tutaj:))

Kiedy masz betę w klinice?
Nie jestem jeszcze umówiona, kazały dopiero w 12d testować

reklama
Z zalecenia lekarza bierzesz progesteron jak masz poniżej 20? Pytam, bo ja przy pierwszym transferze na sztucznym miałam ok. 15 progesteron i nic mi więcej nie dokładali, powiedzieli że jest ok, teraz na naturalnym też miałam przed transferem badane i też miałam ok. 15 i powiedzieli że nic nie dokładamy.
Przy każdym transferze 5 dni przed wdrożyłam luteine.
Dzień przed transferem miałam zalecenie żeby zbadać progesteron i jezelibylby mniej niż 15 to lekarz kazał zwiększyć luteine.
Ja że jestem panikara to nawet jak miałam 19 to zwiększyłam.
Po transferze do 8 tc miałam zawsze około 30. 😃

Do góry