reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

no ale jak moja mama moich braci nosiła to nawet usg nie było.
I taka historia. Moja mam chodziła do ginekologa i na ostatniej wizycie przed porodem powiedział, że on wyczuwa ułożenie pośladowe. No ale, że będzie z mamą rodził no to będzie wiedział co robić.
A lekarz zmarł przed porodem. I z nikim się informacją nie podzielił.
Mama mówi, ze próbowała urodzić, ale nie dało się, męczyła się starsznie. Położne badały i mówią, że czują główkę. No to parła i parła, aż w końcu przyszła jakaś doświadczona lekarka, zbadała mamę i mówi "Wy głupie, to jest dupa nie głowa, robimy cesrakę". Także tak.
O kurczę ale creepy

reklama
A jaki jest u Ciebie? Ja miałam zawsze niski próg, krótką fazę lutealna i teraz mimo obstawy ten prog dalej jest dość niski (wiem że wszystko powyżej 10 będzie git, ale jednak z reguły kliniki chcą te 20 minimum). Biorę 3x Utrogestan/cyclogest i raz dziennie zastrzyk prolutex i proga miałam 13 (piątek)/ 20 (niedziela)/16 (dzisiaj). Od dzisiaj dostałam dodatkowo progesteron besins 2x dziennie.
Ja mam zabawnie, bo fazę lutealną mam ok, ale zależną od jajnika, z którego była owulacja (z lewego 12 dni, z prawego 14), ale w każdej ciąży wychodziła mi niedomoga lutealna...

Teraz na cyklu sztucznym przy 2xcyclogest+Crinone+1xbesins miałam 15...
Przy 2xcyclogest+crinone+4xbesins mam 25
Kazali mi dodać jeszcze 2xbesins (w sensie o 10 rano cyclogest+1besins, o 16 crinone+2xbesins, o 22 cyclogest+1besins, o 4 w nocy 2xbesins). Ale po tym 2xbesins potwornie kręci mi się w głowie i chętnie bym część wymieniła na zastrzyk i jakoś mniej boleśnie dobiła do tych 30...

Doskonale wiem jak się bada i liczy jak również dlaczego w moim wypadku lekarz zalecił codzienne pomiary. Owszem, przyrosty spełniają wymogi i są dość stałe, ale wartości są niskie (w większości nie stanowią nawet połowy średniej na dany dpt), więc ryzyko nadal pozostaje wysokie.
Ciąża nie matematyka nie wszystko musi być zgodne co do średniej danego dnia 🥰Wiem co mówię mam córkę z niższych wartość co Ty masz moje wartość były następujące 8 dpt 64,39 , 10 dpt 113,10 i 12 dpt 154,20 i zdrowa dziewczynka lat 5 🥰🥰🥰Życzę spokojnej i zdrowej ciąży 🥰🥰🥰

A wyobraźcie sobie nasze mamy. Też pewnie 3 wizyty i poród. Żadnych badań krwi. Szok🤪
mama mojego męża to nawet usg w ciazy nie miala z nim 😅 a moja mama bliźniaki rodziła przez kanał rodny i jedna z sióstr była pośladkami obrócona i do momentu porodu nie wiedzieli, czy przezyje 😂

reklama
Do góry