reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

no to nie pracujesz danego dnia wcale jeśli dostaniesz zwolnienie ;) L4 jest na dzien
(teraz już drążę z ciekawości)
No ale np szłabym do lekarza dopiero na 13 i wtedy bym dostała zwolnienie. Przecież rano jak otworzę kompa i popracuję do 12 to nie muszę wiedzieć, że o 13 dostanę zwolnienie :D czy w ten sposób jest to legalne? :D
(serio, to już moja ciekawość, po prostu w dniu zwolnienia nie będę pracować)

reklama
(teraz już drążę z ciekawości)
No ale np szłabym do lekarza dopiero na 13 i wtedy bym dostała zwolnienie. Przecież rano jak otworzę kompa i popracuję do 12 to nie muszę wiedzieć, że o 13 dostanę zwolnienie :D czy w ten sposób jest to legalne? :D
(serio, to już moja ciekawość, po prostu w dniu zwolnienia nie będę pracować)
Lepiej dogadac się wtedy z pracodawca np ze odrobisz pozostałe godz i nie brac l4 na ten dzień. Robisz „dobrze” pracodawcy bo zapłaci ci 80% :p

Lepiej dogadac się wtedy z pracodawca np ze odrobisz pozostałe godz i nie brac l4 na ten dzień. Robisz „dobrze” pracodawcy bo zapłaci ci 80% :p
no tylko u mnie to bym musiała odrabiać po jakieś 4h bo pewnie tyle by trwał dojazd do kliniki i powrót. Więc jak sobie na 3 wizytach bym narobiła 12 h do odrobienia to ja dziękuję :D

Dziewczyny ja chciałam tylko zameldować, ze jestem po punkcji, pobrano 13 komórek, transfer we wtorek, ktoś transferuje razem ze mną? :)) @LadyCaro prośba o zmianę statusu :))
Super wiadomości! Jesteś już tak blisko💚🤞🏼

Właśnie mam dylemat. Z jednej strony bym chciała testować jak najszybciej codziennie, tak jak to zawsze robiłam. A z drugiej tak myślę żeby może wytrzymać jak najdłużej bez zrobienia testu i żyć sobie jak najdłużej w tej ciążowej bańce 🙈
Zależy jak będziesz się z tym czuć💚 my już dobrze wiemy, że ciężko się powstrzymać przed testowaniem ;)

reklama
No chyba dam się ponieść chwili i najwyżej będę zamawiać testy z jakąś ekspresową dostawą 😂
ja Ci mogę polowe mojego opakowania easy @ home wysłać, bo liczę, ze mi się nie przyda aż tyle :p

Dziewczyny a Wam tez dawali fentanyl jako lek przeciwbólowy? Prosiłam pielęgniarki, żeby mi nie podawali, ale dali i nie mogę przestać wymiotować…

Do góry