reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny, czy jeżeli rozpoczęłam stymulację w poniedziałek i w sobotę mam wizytę kontrolną to czy jest szansa, ze podczas niej już stwierdza czy będzie transfer świeży czy mrożony?
wydaje mi się że jeśli byś już w sobotę miała baaardzo dużo pęcherzyków widocznych to mógłby lekarz od razu stwierdzić, że będzie odroczony :) mi na drugim USG już lekarz potwierdził, że będzie odroczony na pewno właśnie przez zbyt duże ryzyko hiperstymulacji, bez badania hormonów

ja też zero.
Za to Pani farmaceutka ostrzegła by przy stosowaniu estrofemu zwiększyć zabezpieczenie skóry kremem z spf ponieważ mogą pojawić się przebarwienia
Ja po pierwszym transferze bardzo krwawiłam, mimo, że beta rosła prawidłowo. Lekarz ciągle mi zwiększał leki i w pewnym momencie brałam estrofen 3x2 plus tonę progesteronu. Stan skóry pogorszył się, w sumie nie tylko to. Czułam się fatalnie.
Dziewczyny a ja mam takie pytanie, miałyście jakieś dodatkowe procedury nie wchodzące w zakres programu MZ?
Tak, atosiban do transferu.

Ja po pierwszym transferze bardzo krwawiłam, mimo, że beta rosła prawidłowo. Lekarz ciągle mi zwiększał leki i w pewnym momencie brałam estrofen 3x2 plus tonę progesteronu. Stan skóry pogorszył się, w sumie nie tylko to. Czułam się fatalnie.

Tak, atosiban do transferu.
kiedy testujesz?

Nie no sama nie pamiętam jak wracałam do łóżka 🤣 ale z boku zabawnie to wyglądało 😅
Ja byłam ostatnia i również się tak przyglądałam. Bardzo się zdziwiłam z tym łóżkiem jak widziałam wcześniej panie, które „normalnie” gadaly i współpracowały już od zabiegowego. Normalnie mam czarna dziure. Później człowiek się zastanawia czy nie gadał jakiś głupot 🫣😹

reklama
Do góry