reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Mi było prosciej jak on robił, bo po prostu nigdy nie patrzę na igly. Czekanie w in vitro jest nieodłączną częścią każdego etapu i niestety trzeba się uzbroić w morze cierpliwości.

Ja mam za sobą jeden nieudany (świeży) transfer, gdzie beta nawet nie drgnęła. Przede mną drugi transfer (w najbliższy piatek), mrożonego zarodka. Nie miałam żadnej przerwy po ostatnim nieudanym, bo po odstawieniu leków już następnego dnia dostałam plamienia, a po dwóch dniach zaczęłam nowy cykl z lekami pod kolejny transfer. Naprawdę idzie to wszystko bardzo szybko.
To masz tak samo jak ja , nawet jak pobierają mi krew to jeszcze nigdy nie patrzyłam na igłę tylko głową w drugą stronę .

Faktycznie to u Ciebie bardzo szybko idzie ale w sumie to dobrze , lecicie za ciosem poprostu , oby teraz wam sie udało! Ile zarodków macie po punkcji?

Ja miałam Bemfolę, do tego Menopur i później Ganirelix. Bemfola jest w gotowych penach, nie trzeba nic rozrabiać itp. Same zastrzyki mnie nie bolały, czułam się po nich całkiem dobrze.
Czytałam wlasnie że te z Bemfola nie bolą za bardzo - są inne bardziej bolesne .
A jak mieliście rozpisane stymulacje ? Ja to żyłam w przekonaniu że na wizycie rozpisze mi już całą stymulację , a tutaj mam zastrzyki na 4 dni i 5 dnia wizyta tak aby wieczorem wziasc kolejny zastrzyk który zapisze

In vitro to jedyna szansa na ciążę - ale jest. Jest ta szansa. To jest piękne.
Ja Bemfoli nie miałam, ale chyba jest tu ktoś kto miał :)
Już jedna dziewczyna odpisała że miała :)
Popieram to jest piękne bo jest szansa , jak to medycyna się rozwinęła że doszła to takiego etapu. Cudowne to. Tylko droga ciężka . Dopoki mnie to nie dotyczyło ( mam 11 letnią córkę z poprzedniego małżeństwa) to nie zdawałam sobie nawet sprawy ile ludzi podchodzi do in vitro itp

Już jedna dziewczyna odpisała że miała :)
Popieram to jest piękne bo jest szansa , jak to medycyna się rozwinęła że doszła to takiego etapu. Cudowne to. Tylko droga ciężka . Dopoki mnie to nie dotyczyło ( mam 11 letnią córkę z poprzedniego małżeństwa) to nie zdawałam sobie nawet sprawy ile ludzi podchodzi do in vitro itp

droga ciężka, prawda, ale oby się opłaciła :)

Czytałam wlasnie że te z Bemfola nie bolą za bardzo - są inne bardziej bolesne .
A jak mieliście rozpisane stymulacje ? Ja to żyłam w przekonaniu że na wizycie rozpisze mi już całą stymulację , a tutaj mam zastrzyki na 4 dni i 5 dnia wizyta tak aby wieczorem wziasc kolejny zastrzyk który zapisze
Załączam tabelkę 😉
Przypuszczam, że Twój lekarz tak rozpisał póki co leki, żeby wprowadzić później antagonistę.

Trzymam kciuki!

Załączniki

• IMG_20240624_161117~2.jpg
    IMG_20240624_161117~2.jpg
    463 KB · Wyświetleń: 45
A dziewczyny, które miały Menopur, jaką miałyście dawkę? Bo zobaczyłam tabelkę Avy i się przestraszyłam dlaczego lekarz dosrał mi taką dawkę -150 i już panikuję, że wysokie amh i mnie przestymuluje 😰

Macie może jakieś rady co może wpłynąć dobrze na stymulację ?
Załączam tabelkę 😉
Przypuszczam, że Twój lekarz tak rozpisał póki co leki, żeby wprowadzić później antagonistę.

Trzymam kciuki!
to ty dawkę miałaś 150 jak widzę a ja od razu mam 225 🫣🫣 antagonistę czyli?😆 nie znam się na tym 😀

A dziewczyny, które miały Menopur, jaką miałyście dawkę? Bo zobaczyłam tabelkę Avy i się przestraszyłam dlaczego lekarz dosrał mi taką dawkę -150 i już panikuję, że wysokie amh i mnie przestymuluje 😰
Ja też jak widać mam dużo większą dawkę niż avy , amh też mam spoko bo 3,01 . 🫢🫢
Kiedy zaczynasz stymulację

reklama
Do góry