reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny powiedzcie mi ile miałyście kontroli przy stymulacji przed punkcja bo do kliniki mamy 2-2,5h godziny w jedną stronę więc cały dzień wypada..jeśli to dwie kontrolę w stymulacji to jeszcze w miarę ok ale jak co drugi dzień to już zastanawiam się czy brać urlop na ten okres..
U mnie była jedna wizyta przed rozpoczęciem stymulacji na usg, rozpiskę leków itp. Później w 6dc, 10dc i punkcja w 12 dc.
Tak więc na podgląd tylko 2 wizyty, ale wszystko przebiegało zgodnie z planem.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi ile miałyście kontroli przy stymulacji przed punkcja bo do kliniki mamy 2-2,5h godziny w jedną stronę więc cały dzień wypada..jeśli to dwie kontrolę w stymulacji to jeszcze w miarę ok ale jak co drugi dzień to już zastanawiam się czy brać urlop na ten okres..
Mam 3h w jedną stronę. Na szczęście szefostwo bez problemu daje mi dni wolne (z dnia na dzień, znają prawdę).
Ogólnie mam wizytę 2dc i 8dc. Potem zobaczymy kiedy będzie chciał mnie widzieć lekarz

Ej czekaj bo ja chyba się zgubiłam. Skoro jesteś 7 dni po punkcji to przecież i tak transfer byłby w kolejnym cyklu? Czy masz na myśli że będziesz mieć za dwa cykle jakby?
Tak tak to miałam na myśli, nie w tym pierwszym po punkcji co teraz będzie tylko jeszcze w następnym, to już we wrześniu wypadnie :)

Ja miałam wizytę na samym początku podczas okresu, potem dwa podglądy i punkcja.

Ja miałam 2 wizyty po rozpoczęciu stymulacji przed punkcją 🙂

A i skasowali nas normalnie za wizytę 😏 później napiszę maila do MZ z prośbą o potwierdzenie, na 100% odpiszą, że wizyta powinna być refundowana (no bo przecież nie zakończyliśmy cyklu) i będę się domagać zwrotu z kliniki. Już nawet nie chodzi mi o koszty, bo przecież te 280zl to kropla w morzu tego co mielibyśmy normalnie płacić podchodząc do procedury komercyjnie, ale sam fakt, że każda klinika rządzi się własnymi prawami i interpretuje zasady jak chce. A MZ już by mogło też zacząć to wszystko bardziej kontrolować, program ruszył w czerwcu a tu nadal niejasności na każdym kroku 🙄

reklama
Do góry