reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Melduję, że Wasze kciuki pomogły , jestem po wizycie ,endometrium ładnie urosło 10 mm od jutra Duphaston 3×1 i Cyclogest 2×1 i transfer mam w środę 11.12🙂 przed transferem badanie proga i ewentualnie decycja o włączeniu dodatkowego jak będzie potrzeba.
To bardzo dobre wieści :) mam takie samo dawkowanie, ale do tego jeszcze Encorton, Estrofem i Acard.

reklama
Nie dziwię się... Ja do tej pory byłam przekonana że podchodzę na spokojnie do całej procedury. Ale dzisiejsze oczekiwanie na telefon mnie z tego błędu wyprowadziło haha a teraz 5 dni czekania... A jaki był wynik hodowli u Ciebie ?
Też miałam 3 maluchy, które walczyły, ale finalnie został jeden ❄️

To dla nich dobry moment bo myślę że i 50% par się zdecyduje na prowadzenie prywatnie u lekarza z kliniki. Z racji że to prawdopodobnie ich pierwsza ciąża i nie mają swojego wybranego lekarza, mają zaufanie bo się udało no i taki lekarz się lepiej zajmie pacjentką niż pewnie na NFZ
Ok, jeśli ktoś się potem zdecyduje ale druga wizyta przysługuje bezpłatnie

Melduję, że Wasze kciuki pomogły , jestem po wizycie ,endometrium ładnie urosło 10 mm od jutra Duphaston 3×1 i Cyclogest 2×1 i transfer mam w środę 11.12🙂 przed transferem badanie proga i ewentualnie decycja o włączeniu dodatkowego jak będzie potrzeba.
Super! To będziemy transferować z dnia na dzień 🥹
Ja mam od dzisiaj:
3x cyclogest, encorton, prograf, 3xmagne b6, Acard, accofil. W poniedziałek badanie proga i morfologii i decyzja czy dokładany proga :)

Wczoraj kupiłam swojego najdroższego arbuza w życiu - ponad 20 zł 🤡 i od jutra zaczynam koktajl pić :)

Super! To będziemy transferować z dnia na dzień 🥹
Ja mam od dzisiaj:
3x cyclogest, encorton, prograf, 3xmagne b6, Acard, accofil. W poniedziałek badanie proga i morfologii i decyzja czy dokładany proga :)

Wczoraj kupiłam swojego najdroższego arbuza w życiu - ponad 20 zł 🤡 i od jutra zaczynam koktajl pić :)
Nooo będziemy się stresować w tym samym czasie. Kiedy będziesz sikańca robić pierwszego? Ja planuje wytrzymać do 6 dpt🫣 boję się chyba testować wcześniej.

Masz dobrą obstawę lekową💪. Ja też biorę sporo tych leków, tabsów witamin, czasem to już nie mogę patrzeć na te wszystkie tabletki🙈🥴
Od transferu jeszcze zastrzyki dojdą, byle tylko to wszystko dało efekt😛
P.s A jak bierzesz ten magnez? Bo ja biorę 1 tabletkę rano a na wieczór 2 (Magne B6 forte)

Zaszalałaś!😃🍉Smacznego koktajlu 🍸🙂

Ostatnia edycja:
Ja dziś po kolejnym podglądzie. Pęcherzyków na lewym jest jednak 14, na prawym 9. 13-17mm. Na dziś dołączone już Cetrotide, dostałam też receptę na Gonapeptyl i Dostinex, to już po weekendzie. Kolejna wizyta w poniedziałek i raczej w środę punkcja. Jeśli o samopoczucie chodzi to w środę wieczorem męczył mnie okropny ból ramion, pleców. To okresowo wraca, ale w momencie jestem wtedy nie do życia. Ogólnie brzuch całkiem spoko, najgorzej tylko w trakcie jazdy samochodem, bo wtedy dość mocno jajniki uwierają. No i dziś nastrój totalnie do bani. Przeryczałam cały poranek, bo nawarstwiło się kilka rzeczy i jeszcze tak jakoś sobie pomyślałam, że to i tak się nie uda. Także dzisiaj mam ból istnienia. Któraś z Was też miała? 🤪

reklama
Nooo będziemy się stresować w tym samym czasie. Kiedy będziesz sikańca robić pierwszego? Ja planuje wytrzymać do 6 dpt🫣 boję się chyba testować wcześniej.

Masz dobrą obstawę lekową💪. Ja też biorę sporo tych leków, tabsów witamin, czasem to już nie mogę patrzeć na te wszystkie tabletki🙈🥴
Od transferu jeszcze zastrzyki dojdą, byle tylko to wszystko dało efekt😛
P.s A jak bierzesz ten magnez? Bo ja biorę 1 tabletkę rano a na wieczór 2 (Magne B6 forte)

Zaszalałaś!😃🍉Smacznego koktajlu 🍸🙂
Pewnie zrobię 5dpt :) chociaż co ja mówię… bede robić pewnie od 2dpt żeby sprawdzić jak ovitrelle się wypłukuje 🤣🤡

Biorę magnez do śniadania, do obiadu i do kolacji :) mam rozpiskę co kiedy brać bo łatwo można się pomylić 🤣

Do góry