reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja dziś po kolejnym podglądzie. Pęcherzyków na lewym jest jednak 14, na prawym 9. 13-17mm. Na dziś dołączone już Cetrotide, dostałam też receptę na Gonapeptyl i Dostinex, to już po weekendzie. Kolejna wizyta w poniedziałek i raczej w środę punkcja. Jeśli o samopoczucie chodzi to w środę wieczorem męczył mnie okropny ból ramion, pleców. To okresowo wraca, ale w momencie jestem wtedy nie do życia. Ogólnie brzuch całkiem spoko, najgorzej tylko w trakcie jazdy samochodem, bo wtedy dość mocno jajniki uwierają. No i dziś nastrój totalnie do bani. Przeryczałam cały poranek, bo nawarstwiło się kilka rzeczy i jeszcze tak jakoś sobie pomyślałam, że to i tak się nie uda. Także dzisiaj mam ból istnienia. Któraś z Was też miała? 🤪
Od takiej ilości kciuków w następnym tygodniu będą nas wszystkie palce boleć :D ależ dużo jajec! ♥️

Czy miałyśmy ból istnienia? No jasne! I to nie raz 🫣popłaczę sobie, a potem przypominam sobie że robimy wszystko w naszej mocy żeby się udało. Że jesteśmy już tak blisko i nigdy nie mieliśmy takich szans na dziecko. Że ten ból fizyczny i psychiczny w końcu zostanie wynagrodzony a ten czas niepewności kiedyś się skończy :)

reklama
Pewnie zrobię 5dpt :) chociaż co ja mówię… bede robić pewnie od 2dpt żeby sprawdzić jak ovitrelle się wypłukuje 🤣🤡

Biorę magnez do śniadania, do obiadu i do kolacji :) mam rozpiskę co kiedy brać bo łatwo można się pomylić 🤣
No to ja nie mam Ovi, wiec u mnie sytuacja będzie klarowna od początku. Ja mam poustawianych 15 alarmów w telefonie żeby niczego nie pominąć i tak co kilka godzin coś brzdęka w telefonie😂

Wczorajsza ❄️ 3BA to jedyna jaka mi została. Hodowla przedłużona do dziś nie dała nic :( wszystkie 3 zarodki zatrzymały się w rozwoju.
Bardzo mi przykro 😞 Gdzieś czytałam że jak zarodki zatrzymują się po 3 dobie to przyczyna często jest po stronie plemnika. O co chodzi z tymi oznaczeniami 3BA? Czy to znaczy że zamrozili zarodek w 3 dobie? U mnie wszystkie mają być hodowane do 5 doby. Nie rozumiem od czego to zależy że raz 3 dniowy podają a raz 5 dniowy.

Bardzo mi przykro 😞 Gdzieś czytałam że jak zarodki zatrzymują się po 3 dobie to przyczyna często jest po stronie plemnika. O co chodzi z tymi oznaczeniami 3BA? Czy to znaczy że zamrozili zarodek w 3 dobie? U mnie wszystkie mają być hodowane do 5 doby. Nie rozumiem od czego to zależy że raz 3 dniowy podają a raz 5 dniowy.
Jest to stopień rozwoju zarodka od 1 do 6

reklama
Do góry