reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A jakie jest minimum AMH, by dostać kwalifikację?
W tym programie nie ma minimum. Wcześniej było 0,7 - i do programu o do refundacji leków. To kryterium zostało zdjęte wraz z uruchomieniem projektu, a do refundacji leków, od 01.07.

Wcześniej nie kwalifikowaliśmy na na żadne dofinansowania - najwyższy wynik amh jaki miałam, to 0,36 a miałam wówczas 27 lat.

Hej😊 nieśmiało dołączę planujemy zacząć od września temat in vitro i moje pytanie brzmi jakie suplementy mam brać..amh mizerne więc chce poprawić jakość komórek jak się da😉
Ja biorę witaminę D 4000 tysj.
DHA 830 mg
B12
Magnez
Tenfertil ona Amh
Plus komplet witamin dla staraczek tu nie mam konkretnego, zmieniam między prenacaps, yango, pregna,

Dziękuje, że pytasz ❤️

Stymulację zaczęłam w sobotę. Od wczoraj czuję się mocno pomęczona/senna, z jakby przeziębieniowymi uderzeniami gorącą/dreszczami (na szczęście jeszcze nie takimi, jak te przy poprzedniej stymulacji). Mam więc nadzieję, że jakieś pęcherzyki tam rosną.

Dzisiaj mam podgląd i ustalenie stymulacji na kolejne dni - trochę się tym stresuje - mając na uwadze nasze wcześniejsze, marne wyniki stymulacji.

A jak u Ciebie? Jak się czujesz na takiej dawce progesteronu? I kiedy masz kontrolę?
Daj koniecznie znać jaki wynik po wizycie ❤️ trzymam mocno kciuki żeby ładnie rosły.

U mnie jest ok, jedynie lekko pobolewają mnie chwilami piersi i mam też chwilami takie jakby lekkie kłucie w jajniku. W sobotę mam iść na betę i wizytę mam w poniedziałek koło południa o ile planowo przyjdzie okres po odstawieniu takiej ilości progesteronu. Już siedzę jak na szpilkach i korci mnie żeby wybrać się wcześniej na USG, by zaglądnąć czy coś się zmniejsza. Ale powstrzymuje się i przyjęłam strategię jak się wchłonie to super, a jak nie to jadę na jakieś mini wakacje żeby zabić czas.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja już po punkcji 🙂 Generalnie czuje się ok, brzuch pobolewa, trochę plamie ale jest ok. Uzyskałam informacje że udało się pobrać 5-6 oocytów. Jutro będę wiedziała ile udało się zapłodnić. Jakoś tak liczyłam że uda się więcej, no ale cóż oby był jeden ten najważniejszy który sie przyjmie 🙂🤞

Dziewczyny ja już po punkcji 🙂 Generalnie czuje się ok, brzuch pobolewa, trochę plamie ale jest ok. Uzyskałam informacje że udało się pobrać 5-6 oocytów. Jutro będę wiedziała ile udało się zapłodnić. Jakoś tak liczyłam że uda się więcej, no ale cóż oby był jeden ten najważniejszy który sie przyjmie 🙂🤞
Super, teraz mocno ściskamy kciuki żeby się jak najwięcej udało zapłodnić 🤞🏻

Daj koniecznie znać jaki wynik po wizycie ❤️ trzymam mocno kciuki żeby ładnie rosły.

U mnie jest ok, jedynie lekko pobolewają mnie chwilami piersi i mam też chwilami takie jakby lekkie kłucie w jajniku. W sobotę mam iść na betę i wizytę mam w poniedziałek koło południa o ile planowo przyjdzie okres po odstawieniu takiej ilości progesteronu. Już siedzę jak na szpilkach i korci mnie żeby wybrać się wcześniej na USG, by zaglądnąć czy coś się zmniejsza. Ale powstrzymuje się i przyjęłam strategię jak się wchłonie to super, a jak nie to jadę na jakieś mini wakacje żeby zabić czas.
Narazie są widoczne 3, ale wszystkie jeszcze malutkie. Czekam na dalsze zalecenia od lekarza (bo na podglądzie byłam u innego) i zobaczymy, czy dalej idziemy z takimi samymi lekami, w takich samych dawkach, czy coś zmieniamy. Więc jest lepiej niż nic, ale liczę że jeszcze jakiś leniuszek potrzebuje chwili i finalnie do tych 4 dobijemy.

Ale byłoby miło, jakby się okazało, że sobotnia beta okaże się ciążową 🤞
A z ewentualnymi wakacjami to bardzo dobry plan!

reklama
Super, teraz mocno ściskamy kciuki żeby się jak najwięcej udało zapłodnić 🤞🏻
Chciałabym żeby udało się zamrozić 2-3 zarodki ale kurcze mam przeczucie że z 5-6 oocytów może być ciężko.
Muszę uzbroić się w cierpliwość do poniedziałku, bo wtedy będzie wszystko wiadomo na 100%.

Do góry