reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dzwoniła do mnie pani z gamety przypomnieć o zaleceniach przed punkcja i powiedziała że po zabiegu dostanę od nich herbatkę i ciasteczka 😅
Ooo miło :) mają czas dzwonić do pacjentek z przypomnieniem zaleceń? 🤣 u nas to nie idzie się dodzwonić, szał w klinice totalny. Ja dostałam kartkę z wszystkimi zaleceniami żeby nie było wątpliwości i chyba żeby nie zawracać im głowy dodatkowo :D

reklama
Ej właśnie ostatnio mnie to zastanawiało! A co w przypadku gdyby jedno z partnerów zmarło? Wiadomo, że facet sobie sam dziecka nie urodzi, ale kobieta po śmierci partnera też traci prawo do wykorzystania zarodków?
U nas po śmierci partnera nie wolno już z zarodków korzystać...

Ooo miło :) mają czas dzwonić do pacjentek z przypomnieniem zaleceń? 🤣 u nas to nie idzie się dodzwonić, szał w klinice totalny. Ja dostałam kartkę z wszystkimi zaleceniami żeby nie było wątpliwości i chyba żeby nie zawracać im głowy dodatkowo :D
Oczywiście, że po to, żebyś nie zawracała im dodatkowo głowy telefonami - w końcu u nas uprasza się „stałych pacjentów” o kontakt mailowy 😅

Jakie były wyniki twojej wcześniejszej stymulacji? U mnie AMH 2,5, pobrano 13 pęcherzyków, ale tylko 5 komórek było dojrzałych. Lekarz mówił, że jeśli będzie potrzebna druga stymulacja to na pewno będzie chciał wydłużyć stymulację i dać inne leki.
U mnie przy pierwszej stymulacji początkowo było 6/7 pęcherzyków, a skończyło się na dwóch - reszta nagle przestała rosnąć. Kolejna, ale najsłabsza, stymulacja nie dała nic - tj. finalnie dała, ale w postaci 5 torbielek, po wdrożeniu htz.

Ja mam amh 0,07 więc nie ma co porównywać mojej stymulacji i jej wyników, z Twoimi. Będę zadowolona, jeśli będziemy mieć 4 dojrzałe komórki, a z nich dwa zarodki.

Może wejść. To normalny zabieg wygląda jak badanie usg,
...tylko kazali mężowi stać przy głowie i nie gdzieś indziej 😁

u mnie trwało wejście do gabinetu i wyjście z kliniki z 10 minut 😀u mnie się nie leży z nogami w górze jak po inseminacji 😀
U nas się od razu wstaje i po jednym, i po drugim. Zresztą po transferze nie da się wytrzymać i trzeba biec na siku.
Nigdy nic mi nie wypadło 😉
Także mąż może wejść trzymać za rękę a na usg lekarz pokazuje w którym miejscu jest ta „rurka” i że teraz podaje zarodek. I taka biała plamka się pojawia 😀
I tu miałam problem...
tv show idk GIF by Live Kelly and Ryan

U mnie przy pierwszej stymulacji początkowo było 6/7 pęcherzyków, a skończyło się na dwóch - reszta nagle przestała rosnąć. Kolejna, ale najsłabsza, stymulacja nie dała nic - tj. finalnie dała, ale w postaci 5 torbielek, po wdrożeniu htz.

Ja mam amh 0,07 więc nie ma co porównywać mojej stymulacji i jej wyników, z Twoimi. Będę zadowolona, jeśli będziemy mieć 4 dojrzałe komórki, a z nich dwa zarodki.
Mocno trzymam kciuki, żeby się udało!!!! Będę o Tobie myśleć !

reklama
Do góry