reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja brałam estrofem i schodziłam z niego stopniowo od 8tc do 12tc jakoś. besins 2x200 i cyclogest 2x400 do 10+4 (przez chwilę nawet besins 3x) później zmiana na luteinę 2x200 i besins 1x200 obecnie 14+0 i nadal biorę.

Uff, w końcu nadrobiłam! Listopad to w mojej branży gorący okres i nadgodziny to nic dziwnego, czasem kończę dopiero 19/20 😬
@Malina_po30 to Ty pytałaś o możliwości leczenia niepłodności na NFZ w Warszawie? Widziałam, że dziewczyny wspominały już o Karowej. Ja właśnie jestem na świeżo po 2 dobach diagnostyki w I fazie (w czwartek wyszłam). Teraz, jeśli nic się nie rozjedzie, 29.11 jadę na 2 fazę już na jedną dobę i wtedy będę miała biopsję (mam nadzieję, że z tą oceną cd138).
Mam nadzieję, że jeszcze w grudniu przed Świętami uda się podejść do pierwszej IUI. Potem, jeśli nawet doktor będzie chciała zrobić drugie podejście w kolejnym cyklu, to w styczniu i tak dzwonię już do kliniki umawiać nas na kwalifikację, bo spodziewam się, że będziemy musieli poczekać. Rozważam obecnie Bociana i InviMed na Mokotowie (ale chyba innego lekarza niż ta, do której trafiliśmy za pierwszym razem).
Tak :)

Ostatnia edycja:
Tak :) będę próbować zapisać się na karową i zobaczymy jaki będą mieli na nas pomysł 💡 jak wspominasz pobyt w szpitalu na diagnostyce? Zapisywałaś się przez telefon czy pojechałaś osobiście?
Życzę Ci aby inseminacja była udana!
Na diagnostykę tylko telefonicznie się umawia, chyba ze chodzisz prywatnie do jednego z lekarzy z oddziałów to wtedy smsowo u tego lekarza.

Już zeszłam, jakoś w 6tc właśnie :) duphaston do 10tc a cyclogest do 12tc. No i prolutex u mnie, ale też ostatnia dawka w poniedziałek.
Ja tez zawsze miałam swoje owulacje, a lekarka z automatu i tak zaproponowała cykl sztuczny. Wg mnie wygodniej 🙈
Ja na sztucznym też miałam estrofem do 6tc, a do 10tc progesteron bensins i cyclogest

reklama
Do góry