reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

@Aileen31 bedziesz robiła jeszcze betę? Ja idę w poniedziałek
Ja też ostateczną w poniedziałek, w sumie przy okazji bo muszę zrobić morfologię przed kolejną dawką Accofilu, więc jak już kłują to niech wezmą on a betę. Jedyne co się martwię to, to że mam słabe żyły i wszyscy biorą z jednej... 😐 Potem będę miała zrosty na niej jak cholera.

reklama
Ja też ostateczną w poniedziałek, w sumie przy okazji bo muszę zrobić morfologię przed kolejną dawką Accofilu, więc jak już kłują to niech wezmą on a betę. Jedyne co się martwię to, to że mam słabe żyły i wszyscy biorą z jednej... 😐 Potem będę miała zrosty na niej jak cholera.
Nie da rady z drugiej ręki? :(

A jeżeli chodzi o poradnie to po wizycie w szpitalu musisz jeszcze pójść na kwalifikacje do iui 😂 bo po każdym pobycie w szpitalu musi być kontrola wyników. Wiec polecam Ci w poniedziałek się zapisać od razu na wizytę do MG ASAP po drugim wypisie, najlepiej jeszcze w tym cyklu. I wtedy na IUI Cię zapiszą w pierwszym dniu miesiączki standardowo. Do kliniki tez bym się na Twoim miejscu od razu zapisała i najwyżej termin odwołasz, czego ofc Ci życzę. Ja bardzo polecam bociana na stawki.
Tak, tak, dokładnie tak zamierzam zrobić 😊 W poniedziałek będę dzwonić, żeby się umówić na początek grudnia od razu z tymi wszystkimi wynikami. Dlatego właśnie mam taką nadzieję, że się nic nie rozjedzie i rzeczywiście 30.11 już będzie po wszystkim i polecimy od razu w kolejnym cyklu ze stymulacją i IUI.

Tak :) będę próbować zapisać się na karową i zobaczymy jaki będą mieli na nas pomysł 💡 jak wspominasz pobyt w szpitalu na diagnostyce? Zapisywałaś się przez telefon czy pojechałaś osobiście?
Życzę Ci aby inseminacja była udana!
Jak na szpital, całkiem w porządku 😊 Wszystkie badania są między 23 a 7:30, w ciągu dnia jest tylko wywiad lekarski (w dniu przyjęcia), szybki obchód i mierzenie temperatury, więc mnóstwo wolnego czasu. Ja wzięłam laptopa i normalnie pracowałam, chociaż potem trochę odczułam skutki tych nocnych pobudek 😅 Badań cała masa: hormony żeńskie i męskie, AMH, SHBG, krzepliwość, lipidogram, krzywa cukrowo-insulinowa, cała 5 tarczycowa, enzymy wątrobowe, prolaktyna nocna (23:00, 2:00, 6:00) i kortyzol (23:00 i 8:00).
Co do zapisów, to tak jak @fckathy wspominała - jak masz skierowanie z poradni od MG, to telefonicznie między 12:00 a 14:00 są zapisy. A były dziewczyny prywatnie od MW, to on im tylko napisał SMSem kiedy mają się stawić na IP.

Dziękuję 🥰

reklama
Hej, a mogę zapytać u jakiego dr byłaś w Invimed? I jakie odczucia czy też opinie? Będę wdzięczna, pozdrawiam
Hej! My byliśmy u dr Kingi Z. Na początku wydawało się spoko, dużo czasu nam poświęciła, zrobiła szczegółowy wywiad. W sumie to zrobię kopiuj-wklej tego co pisałam na sierpniowych kreskach [z updatem], na świeżo po wizycie:

Ogólnie uznała, że wcale nie jest źle 🤷🏻‍♀️ Odpowiedziałam, że nie jestem tego taka pewna i są dwie kwestie, które mnie niepokoją i chyba dobrze by było im się przyjrzeć, bo z tego co wiem, to mają duży wpływ na płodność. Miałam na myśli PCOS i IO. Dodam, że żadnego nie mam jednoznacznie stwierdzonego [listopadowy update: IO potwierdzona], jestem tak pośrodku - prawie 3 lata temu miałam krzywą, która wskazała na hiperinsulinemię (glukoza urosła po 1h i spadła trochę po 2h ale nie do poziomu na czczo, a insulina rosła jak głupia; będę powtarzać niedługo [update: wyniki wyszły dużo lepsze po 2 m-cach na metforminie, ale dalej jest IO]), a jajniki mam PCO (budowa drobnopęcherzykowa). Ginka zapytała się jakie to według mnie ma znaczenie, no to jej powiedziałam że nawet przy hiperinsulinemii warto przejść na dietę z niskim IG (a przy IO już w ogóle), a przy PCO(S) zadbać o prawidłowe owulacje i jakość komórek (zwłaszcza, że już drugi raz w ciągu pół roku mam cykl bezowulacyjny, a wcześniej zdarzał się raz na rok). To zgodziła się co do diety, ale powiedziała że na jakość komórek jajowych nie mamy żadnego wpływu - z jakimi się rodzimy, takie już mamy do menopauzy. No i mnie wbiło w krzesło, bo przecież i ja sama, i wiele z Was dostało dedykowane suple na „poprawę jakości” (jak Q10 czy inozytol) - to jak to jest?
Miałam też nadzieję, że z marszu wyśle męża na powtórkę badania nasienia, bo na samym początku wspomnieliśmy, że właśnie wypada czas na powtórkę po suplementacji i chcemy też sprawdzić czy to coś dało, czy trzeba coś zmienić (u męża oligospermia). Usłyszeliśmy tylko „to proszę sobie powtórzyć”…

Wyciągnęła sobie z teczki ileś tam badań do skserowania. Myślałam, że mamy je zanieść do recepcji, żeby tam to pokopiowali i dołożyli do naszej teczki, to powiedziała że sami to mamy skserować i przynieść na kolejną wizytę 🤡
Anyway, nawet nie spojrzała na wyniki na trombofilię, a co do KIR AA powiedziała, że pewnie immunolog zalecił tylko drogie badania i że „nikt jeszcze od immunologa nie wyszedł zdrowy”… zero wskazań.

Do góry