reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Pisałaś ostatnio, że robisz prenatalne w luxmed i gdzieś poza luxmed, kto ci wystawił skierowanie na prenatalne na NFZ? Lekarz z kliniki? Jestem na tak wczesnym etapie, ale czuję się jak dziecko błądzące we mgle :o
Tak w luxmedzie robię USG 11-13tygodnia, mamy dwóch lekarzy dostępnych z tym więc złapałam sobie termin :) a na NFZ dostałam wczoraj skierowanie od lekarki.

Pisałaś ostatnio, że robisz prenatalne w luxmed i gdzieś poza luxmed, kto ci wystawił skierowanie na prenatalne na NFZ? Lekarz z kliniki? Jestem na tak wczesnym etapie, ale czuję się jak dziecko błądzące we mgle :o
I spokojnie, ja też nie wiem co i jak, ale wszystko Ci lekarz powie co i jak 🥰 a jak nie lekarz to koleżanki z forum

W luxmedzie dostałam przy zakładaniu karty ciazy, a mi z kolei nie chcieli założyć karty ciazy przed ujawnieniem tętna. Okropne to było 😂😂 po takim czasie starań pisze podekscytowana do poloznej z wynikiem, a ona mi odpisuje, ze ciąże uznajemy dopiero od ujawnienia tętna, proszę wrócić z wynikiem i wtedy założymy. Jakby ktoś mi nóż w serce wsadził to było. Ale wystawiła mi dodatkowe skierowanie na usg chociaż, wiec coś z tego miałam 😂😂😂

A na NFZ wystawiła mi moja lekarka prowadząca z Luxmed, bo ona pracuje w szpitalu. Dała mi swój numer telefonu i kazała napisać wiadomość jak będzie na dyżurze w szpitalu. Napisałam, ona wyznaczyła termin i zakładam, ze na wizycie mi wystawi skierowanie. We wtorek idę. Ale jakbym miała być mądrzejsza to rzeczywiście poproś na ostatniej wizycie w klinice.

reklama
Do góry