reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona październikowych maluszków

Moj maz chce Franka, córka Kacpra a ja sama nie wiem:( jak juz mi sie podoba jakies imię to wiem ze za trudne dla Anglików i je zmasakrują:(

reklama
Persea, no weź... [emoji6] ja znam Zygmunta, teraz jest nastolatkiem i mimo wszystko nie mogę się przyzwyczaić do tego imienia...

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Ojaa to go urządzili ładnie:D pewnie tez mu dziwnie hehe sory

Ha ha, racja jesli sie zdecydujemy nazwiemy go Franek a nie Franciszek co by mu troche życie ułatwić:) ja mam na imię Agnieszka to sobie wyobraź co oni tu wyrabiają g moim imieniem:( znajomi wołają Aga a reszta sie meczy:)
Moja córa ma w klasie Mateusza super imię ale wszyscy wołają matejus!? Nawet Emilia juz tak na niego wola masakra:realmad:

Mąż jak wybierał imię dla naszego Francika, nie był świadomy, że to imię będzie takie popularne. Jyz w szpitalu się wkurzyłam, bo w ten sam dzień urodziła babka i też nazwała jak my... ale co zrobić, prawnych rzeczy się nie przewidzi.

1usa3e5eqna1rleq.png

Ja nienawidzę jak się mówi Franiu, jakos mnie to drażni a większość ludzi tak mówi [emoji6] oj akurat z tym imieniem można różnie pokombinowac.

1usa3e5eqna1rleq.png

Patka no i fajnie:D
My wczoraj bylismy u tesciow i tata przezywal.juz kupili nowe lozko i pokazywal jak on bedzie spal z wnukiem i babcia niech sobie spi w drugim pokoju hahaha nasmielismy sie bo kladl sie normalnie:D
I gadka i wrocilismy do domu i zadecydowalismy ze na drugie Piotr damy po dziadku niech sie cieszy:D

No :D ostatnio mówiła że lekarz jej powiedział że bardziej na dziewczynke wygląda :D
Patka ploty siejesz :-D albo pijesz (love)
Sasiadka mi mowila ze zle wygladam co mogłaś skojarzyc ze na babe...
Ale dwie inne powiedzialy ze ladnie wygladam hahaha.
U nas franek, ignacy,
Albo julka, aniela,
Jadwinia mi sie podoba hania, matylda. Ale sasiadki mam jadwis i hanke co przeklina to chyba odpad.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiktorka co ty nie gniewam sie. Jakbys mi powiedziala na tego sunka co juz mam to byloby mi przykro. Ale persea kiedys sie nabijala i tez jej wybaczylam. No tak juz jest z imionami.

Ryszard jest b. Ładne.
I ja patrze tez takie ktore mozna przełozyc na zagramaniczne gdyby dzieci uciekły.
Ignacego sie nie da, anielki, jadwigi, ryszard jak najbardziej.

Do góry