reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych przyszłych bobasków :)

Wybaczcie że to napiszę, mi też kiedyś bardzo podobało się Amelia myślałam że tak dam na imię mojemu dziecku...do czasu aż na studiach dowiedziałam się że amelia to też łacińska nazwa całkowitego braku kończyn i tak mi się to wbiło w mózg że no nie mogę...
Ogólnie imię piękne ale mi się już źle kojarzy...

reklama
Właśnie nie wydaje wam się, że częściej sięgamy po imiona ''nowe'' lub rzadziej spotykane albo po prostu te, które miło nam się kojarzą :) Zauważyłam, że mało kto sięga teraz po imiona nadawane z lat 80, 90 :p Boję się, że za parę lat imię Anna będzie brzmieć jak dzisiejsza Genowefa :D

anntryb no przestań!!! Anna to piękne imię! Nazwałabym tak córcie gdyby nie nazywała się tak: Siostra Taty, Siostra męża, Siostra Babci, Siostra cioteczna mamy... no i jako wisienka na torcie była mojego P[emoji13]
Ania to Ania... ale zobacz jak mało jest Justynek!!! To już prędzej tą Genowefą będzie właśnie Justyna!
Co do dopasowywaniem charakterów do znanych osób i kierowaniem sie tym przy wyborze imienia. Mojej siostry mała ma na imię Krysia, dostała to imię po pra pra babci którą zmarła jak siostra była w ciaży. Babcia wzór cnót! Uosobienie dobra cierpliwości ciepła, Nigdy nie widziałam żeby się bardzo zdenerwowała... Nasza Kryśka to odwrotność! Ma 3 lata a nie wierzę że kiedykolwiek będzie spokojną i cierpliwą kobietą tosz to najwścieklejszy chochlik świata[emoji13]
Także do końca niema co się sugerować skojarzeniami z innymi osobami... jest jeden wyjątek( z całym szacunkiem do kobiet noszacych to imię lub chcących tak nazwać dziecko) to imię Agnieszka
Do tej pory wszystkie które poznałam (a znam 6) mają nierówno pod kopułą(jedna jest bardzo pozytywnie walnieta)!!!
Liczę że kiedyś poznam taką co mi to imię choć trochę odczaruje i będzie wyjątkiem potwierdzającym regułę...

Aga tak wogóle Ty jesteś Agata czy Agnieszka(a może w ogóle inaczej) jak jesteś Agnieszką mam nadzieję że się na mnie nie pogniewasz[emoji8] a może Ty zostaniesz moją "czarownicą" do odczarowania imienia[emoji16] hehe

Łojojo zerknęłam na naszą listę i widzę że wśród nas dużo Ag...[emoji43]
Aga już wiem żeś Agnieszka
Mam nadzieję że zaraz nie spuścicie mi łomotu[emoji8]
Ale jak jest wśród nas kilka Agnieszek to istnieje szansa że może okaże się żeście normalne dziewczyny a ja po prostu mam zarąbistego pecha że przez swoje całe życie trafiałam na wariatki które tak skrzywiły mi obraz Waszego imienia[emoji13]
Chylę głowę i liczę na łagodne potraktowanie[emoji8][emoji8][emoji8]

Na ale oprócz Justyn, jest bardzo mało Anet, Żanet, Wioli, nie wspominając o takich imionach jak Teresa czy Beata... A przecież nie są mega wymyślne a raczej takie zwyczajne...

Oj ja też za normalną się nie uważam[emoji13] i ty nie o taką normalność chodzi... bo jak wiadomo nie ma zdrowych psychicznie ludzi są tylko nie zdiagnozowani[emoji6]
Ale tu chodzi o takie nie konca poukładane klepki i takie zachowania odstające od norm społecznych... naprawdę z tych 6 Agnieszek tylko z jedną można pogadać jak z normalnym człowiekiem!!! Reszta niezrównoważona psychicznie.... myślę że to mój pech, ale po ostatnio poznanej Agnieszce która u nas pracowała i jak później się okazało że to taka świruska że był moment że bałam się że mogłaby moje dziecko porwać bo tak miała zrytą banie i obsesję na punkcie posiadania dziecka...na początku wydawało mi sie że to pierwsza ogarnieta Agniecha... a potem bańka prysła...zastąpiłam... (ogolnie historia która nadawałaby się na scenariusz ukrytej prawdy)
Dlatego wierzę w Was Agnieszki[emoji8][emoji8][emoji8] Zróbcie czary mary!!!

reklama
Ja też Agnieszka ale z normalnościa u mnie różnie bywa ;-) ja jestem zakochana w imionach Nina i Leon. Ale mój mąż absolutnie się nie zgadza ;))

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry