reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Maluszków :)

A je też nie mam drugiego imienia i bardzo tego żałuję, bo moje mi się tak nie podoba... A tak to bym się chociaż drugim przedstawiała, a jak nie mam to jakoś mi głupio zmyślać:-p Dlatego właśnie postanowiłam nadawać swoim dziecinkom drugie imiona. Co prawda i tak się śmieję, że mnie wyklną, bo i imiona długie i nazwisko, więc w sprawach urzędowych niepraktyczne, ale co mi tam:sorry2: Jednak jak dla mnie imiona po rodzicach, dziadkach, czy pradziadkach opadają - głównie dlatego, że strasznie oklepane, a ja wolę coś oryginalnego, lecz nie do przesady;-) I tak mam już Beniamina Gabriela, a teraz czekam na Łucję Anastazję lub Juliana (ewentualnie Cypriana) Emmanuela:-)

reklama
Ja mam tylko jedno imię i nie narzekam:-p
Synkowi też daliśmy tylko jedno - Bartłomiej, jakoś nie zastanawialiśmy się nad drugim
Przykolejnym dziecku jeszcze nie wiem ile imion wpadnie nam do głowy:sorry2:

ja też drugiego imienia nie mam! i też nie myślę o nim dla dziecka.. ale pewnie jesli nie będziemy mogli się zgodzić co do imienia to na pierwsze dostanie wymyślone przeze mnie a na drugie przez tatusia :-p

aktualnie trochę przeraża mnie kwestia imienia i to, że nie mam jednego upatrzonego.. nawet nie wiem czy chcę tradycyjne czy niespotykane.. :sorry: ostatnio myślę o Małgorzacie dla córki, ciągle chodzi po głowie ta Pola, Iga, Maria i Gabriela.. eeeh..
a znajomi dali córeczce na imię Lil :) na początku mi sie wydawało dziwne ale teraz podoba mi się bardzo i też zaczęłam szukać jakichś niespotykanych krótkich imion..
dla chłopca łatwiej chyba bo żadne niespotykane i wymyślne mi sie nie podoba :) i już mamy (na tą chwilę) Franka :)

Ostatnia edycja:
hej:) jeżeli miałabym mieć drugą córeczkę to napewno będzie Milenka i drugie Amelia:) ten zestaw już długo mi się bardzo podoba :) dla chłopca nie mam nic upatrzonego ale podobają mi się nawet Adrianek, Szymon, Alan, Natan... choc to ostatnie chyba nie pasuje do nazwiska i jest takie inne i choc mi sie podoba to chyba już je wykluczam... Moj M narazie mowi ze on ma czas na wybieranie imienia wiec nie gadamy jeszcze o tym zabardzo:)buziaki

katezbb właśnie rozmawiałam z M i Milena nam się podoba:-p Do porodu jeszcze 7 mies. więc pewnie nam się jeszcze nie raz zmieni:-)

ja też chcę Milenkę albo Dominikę!! S wiedział o Milence już na etapie starań o dzidzie, a teraz mi się jeszcze ta Dominika wkręciła... i S też akceptuje!

ale wczoraj byliśmy u rodziców i mówię że też ładne Gaja, S wielkie oczy i stwierdził że mu się strasznie dziwne wydaje, a mój tata mówi że nieee, bo to się z gejami kojarzy :wściekła/y: mówię Wam, faceci...

mi się to imię Milena podoba już chyba odkąd urodziłam Nikolkę, tzn mówiłam zawsze że jak będzie druga córeczka to będzie Milenka:) takie to słodkie imie dla mnie:) jeżeli bedzie córeczka teraz to pewno tak bedzie sie nazywała:) fajnie ze wam sie tez podoba:):):) co do synka cięzko bedzie mi sie pewno zdecydować:) buziole

reklama
Ja poznałam na Ukrainie córkę znajomych -Sonie- i tak mnie ta mała zaczarowała, że jeśli będzie córka to na 100% Sonia - już nawet przed ciążą mieliśmy to ustalone. A dla chłopczyka jeszcze nie mamy pojęcia :)

Do góry