reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

reklama
Mi bardzo podobała się Iga, Blanka, Liliana lub Karolina. Niestety po dyskusjach z mężem z moich typów zostało Liliana i Karolina plus męża Martyna. Wiec mamy trzy typy. Ale mężowi najbarzdiej podoba się Karolina i w sumie tak do brzucha mówimy więc raczej tak zostanie. Tylko że barzdo byśmy chcieli dać drugie imię po mojej babci Antonina i tak jakoś dziwnie brzmi Karolina Antonina.....
zhm.gif
Tyle dobrze że nazwisko krótkie.
A może Liliana Antonina
e010.gif

megi - u nas też Milena przyjęła się drogą utarcia, tak samo podobały nam sie Maja i Dominika, w końcu stanęło na Milenie i tak już raczej zostanie... jakoś z Martyną nie miałam chyba takiego problemu, od początku była Martyśką... zobaczysz, uda się Wam! a Karolina Antonina pasuje, przecież będą ją wołaś tylko pierwszym imieniem, drugie tylko formalność przy papierach będzie... my chyba nie dajemy drugiego imienia.

My bardzo długo mówiliśmy o Pawełku, ale teraz to tak mi chodzi po głowie jeszcze Janusz i Czesław. Tylko mój K mówi, że Janek, to nie może być zdrobnienie od Janusza - czyli, ze nie ma zdrobnienia, A Czesław - to jemu się kojarzy z Czesiem z Władców Much i nie chce takiej krzywdy dziecku zrobić. Wam też się tak kojarzy jakoś ? Właściwie, to podoba mi się jeszcze Juliusz, ale mamy w najbliższej rodzinie psa Julka i to mi przeszkadza.

megi ale Karolina Antonina bardzo ladnie brzmi. Nasza tez bedzie miala po babci Janina i wcale sie tym nie przejmuje ze takie raczej malo fajne imie ale to tylko drugie imie ktorego mala nie bedzie przeciez uzywac na co dzien.
Dora_M Janusz mi sie zawsze kojarzyl z dojrzalym mezczyzna i jakos dziwnie brzmi jak sie mowi tak do dziecka. Z tym zdrobnieniem to fakt, ze Janek to raczej od Jana ale moze i do Janusza sie uzywa. A Czeslaw - no coz- Czesio faktycznie wiekszosci kojarzy sie z jednym wiec na pewno bym tego imienia nie wybrala.Ja bym pozostala przy Pawle. Bardzo ladnie imie :-)

Dora - Czesław bardziej mi się kojarzy z Mozilem niż z Włatcami, nie wiem dlaczego miałaby to być krzywda. A Janusz faktycznie tak poważnie, choć poznałam jednego Janusza w liceum, świetny facet, nikomu nie przeszkadzało to imię. Dla małego dziecka też pewnie bym szukała jakiegoś zdrobnienia.

Dzięki za rady dziewczyny... no i chyba zostaniemy przy Pawełku, już do brzusia mówimy "Pawciu" bo Pawełek, to jakoś tak długawo nam się wydaje

reklama
Do góry