reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

hej dziewczyny:) u nas to jak narazie zostało zatwierdzone ze bedzie Szymuś albo Milenka... Nikola taj juz mowi ze tak sie nazywa dzidzia:):):)i tatuskowi sie podoba wiec chyba juz tak pozostanie:):):) mi sie sobiscie Adrian podoba dla chlopca ale moj M kategorycznie powiedział nie...wiec Szymonek będzie jeżeli to chłopiec:) z imieniem dla dziewczynki od razu doszlismy do porozumienia:):):)

reklama
mój mąż też ma ciągle jakieś wąty i mówi że imiona typu Lena, Nikola (sorry katezbb) to ruskie dziwki, a na moją Ninkę kategorycznie mówi NIE bo Nina Terentiew... więc cieżko się wyzbyć jakichś dziwnych przekonań... !

według mnie kazdy ma swoje zdanie i mnie to nie razi:) ja nie kategoryzuje ludzi po imieniu i nie kojarzylo mi sie nigdy z kims takim..
ja mam córeczke Nikolę i dla mnie to najpiekniejsze imię i w zyciu sie nie przejmuje tym ze komus sie zle kojarzy czy jakos tak juz szereguje po imionach ludzi:):):) mi tez sie pewne imiona nie podobają :) wiec ilu jest ludzi tyle jest opinii:) :):):)

kate - bardzo dobrze podchodzisz do tych kwestii, ja tak samo już przestałam zwracać uwagę, moja mama np. nakłania mnie na Marcelinkę, tata w ogóle chce chłopaka, a babci jak byłam w ciąży z Tysią i mówiłam że będzie MARTYNA to nawet po porodzie chyba z 2mies. nie mogła zapamiętać tego i sie pytała skąd w ogóle wzięłam to imię, nosz kurde przecież chyba jedno z normalniejszych!!

U nas dla dziewczynki Hania, od samego początku :-) znaczy jakiś 4 lat ;-) Zaczęło nam się podobać też imię Alicja, ale chyba jednak zostanie Hania :-)
A dla chłopca Krzyś lub Wojtuś, ale M. bardziej ku Krzysiowi... ;-)

Ja tam też nie wnikam, co ludzie dookoła mówią o moich wyborach imiennych. Wiem, że było wiele spekulacji za moimi plecami skąd ja wzięłam tę Nelkę, co to za imię "Nel", jak z "w pustyni i w puszczy" :-D i oczywiście docinki, że jak następny będzie chłopak to pewnie Staś :wściekła/y:. A mi się po prostu bardzo podoba i nie widzę w nim niczego dziwacznego, imię jak imię ;-).
U nas kompromis, który zakończył się na Gabrielu legł w gruzach :wściekła/y:, bo jak S usłyszał jak mówię do brzucha Gabryś, to takiej piany dostał i kategorycznie odmówił udziału w dalszym kompromisie :no:, bo powiedział, że to brzmi jak jakaś sierota. Gabriel - ok, ale Gabryś- absolutnie nie! A on myślał, że jakie jest zdrobnienie tego imienia???? Faceci. I teraz jemu już bardzo podoba się Ernest (za co na początku słał mnie do diabłów), ewentualnie Zygmunt - Zygi :wściekła/y::wściekła/y:. I teraz jak ja mówię do brzucha Gabryś, to on mi na złość "nie mieszaj w głowie Zygiemu" :wściekła/y:. I weź tu przeżywaj ciążę w błogostanie...

u nas tez już klamka zapadła, ja miałam wybierać dla dziewczynki, a że jest chłopak to mój W wybrał imię Artur, nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, ale mam jeszcze trochę czasu :)

mira - masz czas jeszcze zeby sie przestawić, dasz radę, a jak zobaczysz synusia na świecie to zobaczysz że będziesz zakochana od pierwszego wejrzenia!!

ellancz - no nie ma co, inteligencja facetów sięga granic naszej wytrzymałości...

reklama
Do góry