reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

co do imion to ja mam różne wizje i pomysły
dzis mi przykładowo naszło Wanessa, ale mój M się skrzywił i powiedział, że mu z filmami dla dorosłych się kojarzy, wiec ja mu że blokuje moje wodze fantazji :-D
a tak wczesniej to dla dziewczynki zawsze podobało mi się imie WERONIKA I IZA,
Iza odpada bo była moje M tak się zwała, ANTONINA mi też się podobało ale niestety moja psinka tak została nazwana przez poprzednich właścicieli wiec ja się śmieje ze teraz jakby coś tez nazwiemy Tosia i jak zawołam to i piesek i córka przyjdzie :)
a dla pana to jeszcze nie wiem

dla mojego M bardzo się podoba DOMINIKA I DOMINIK

reklama
Myśmy tak pobieżnie myśleli dopiero, bo jestem w 7 tygodniu... Ale stwierdziliśmy, że dziewczynka będzie miała na imię Zuzanna Gabriela a chłopczyk Szymon... Mamy problem z drugim imieniem, bo jakoś nie uważam, zeby jakieś było na tyle ciekawe żeby mi się spodobało... Z męskimi zawsze miałam problem :p

ja imie dla dziewczynki mam wybrane od kilku lat:):tak: marzy mi się Liliana :) poprzednio nie dogadałam się z mężulkiem co do imienia dla chłopaka i była córa mam nadzieję , ze i teraz tak będzie :-D

U mnie będzie Zuzia. Jasio do 20tc nazywany był Zuzią :-) może tym razem wykorzystamy to imię ;-)Choć nie jestem pewna, może Alicja...

Ostatnia edycja:
hmm... u nas jeśli będzie córeczka to mąż upiera się przy Oliwii... ale mi bardziej podoba się Maja:tak: Trzeba będzie to przedyskutować;-) Jeśli będzie synek to Myslimy nad Oscarem, Mikołajem lub Oliwierem- kiedyś myśleliśmy nad Kacprem, ale niestyty to imię jest już zajęte w naszej rodzinie:wściekła/y:

widzę ,że nam obu podoba się Liliana ciekawe, która spełni swoje marzenie...mam nadzieję,że nam obu to się uda...dowiemy się za jakieś 8 m-cy :)
O widze , ze chcecie nazwac corcie moim imieniem. Dobry wybor, lubie je bardzo.

Dla dziewczynki podoba mi sie Maja a dla chlopca Oliver ( bo Oliwier to tak z ruskiego.)

Ostatnia edycja:
Saraa znam tylko 1 Lilianę to pani ordynator z oddziału położniczego spotkałam ją po urodzeniu córki ale dla niej miałam juz wybrane inne imię a teraz skoro nadarzyła się okazja marzę by je wykorzystać:)
co do imion przeczytałam dzisiaj coś ciekawego i jak dla mnie śmiesznego :-D:-D
"Znam zabawną historię mody na imię Patryk w mojej miejscowości. Ksiądz chrzcił na jednej mszy 7 dzieci: 6 chłopców i 1 dziewczynkę. Pytał po kolei rodziców, jakie imię wybrali dla dziecka. Musiał wykazać się skrajną powagą, bo 6 chłopców dostało imię Patryk, a dziewczynka Patrycja" - wspomina z uśmiechem Binka.

reklama
Saraa znam tylko 1 Lilianę to pani ordynator z oddziału położniczego spotkałam ją po urodzeniu córki ale dla niej miałam juz wybrane inne imię a teraz skoro nadarzyła się okazja marzę by je wykorzystać:)
co do imion przeczytałam dzisiaj coś ciekawego i jak dla mnie śmiesznego :-D:-D
"Znam zabawną historię mody na imię Patryk w mojej miejscowości. Ksiądz chrzcił na jednej mszy 7 dzieci: 6 chłopców i 1 dziewczynkę. Pytał po kolei rodziców, jakie imię wybrali dla dziecka. Musiał wykazać się skrajną powagą, bo 6 chłopców dostało imię Patryk, a dziewczynka Patrycja" - wspomina z uśmiechem Binka.
Wiesz ja sie spotkalam z tym imieniem juz czesciej, ja mialam byc Andzelika ale tato zapomnial jak mnie rejestrowal i dal mi na imie Lilianna. A te historie z chrzcin w Twojej miejscowosci dzis ktos opisal w Onecie.
Onet.pl Blog

Do góry