reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

reklama
Chłopczyk na pewno będzie miał na imię Kornel - bardzo podoba mi się to imię. A co do dziewczynki to zastanawiam się nad Malwiną i Oceaną. Mam słabość do francuskich imion... tak samo jak do imienia Francessci. :-D

Troche sie rozpisze bo jak za pierwsza raza imiona wybralismy prawie od razu jednomyslnie (chociaz z chlopcem mielismy troche problemow) tak teraz rece opadaja.:baffled: Chociaz jak chlopiec to zostaje imie wybrane poprzednio. Ale moj m. ostatnio stwierdzil, ze moze nam cos innego wpadnie do glowy... :confused:Mi sie strasznie podoba Leon, Teodor, Wiktor no i oczywiscie Milosz (w dwoch wersjach) ale to tylko mi. No chyba, ze bede tak systematycznie powtarzala te imiona co jakis czas, to moze sie troche oslucha i przychylniejszym «spojrzy na to uchem». :cool::cool2:
A co do dziewczynki to jeszcze wiekszy problem. Bo takie imiona jak Milena i Sofia juz sie po rodzinie rozeszly – strasznie u nas obrodzilo w zeszlym roku! :-D Natomiast Lena (mialam ciocie) to sie tak powaznie na czasie zrobila wiec odpada. Wera i Sonia mojemu sie nie podobaja. Wiec juz zaczynam zartowac ze nastepna dziewczynke po prostu nazwiemy Bianka Junior lub przez C/L. Pozostaje jeszcze Bernard(a)- ale to juz w strefie zartu!:blink::-p
W ostatecznosci jak sie nic nie zmieni to bedzie Tea albo Joakim.

JulkaS- Malwina bardzo ladne imie.:tak:

A ja znam jedną Bernardę- Benię i jest tak przesympatyczną osobą, jak mało która. I trudno sobie wyobrazić , żeby nosiła inne imię. Paradoksalnie nie przepadam za " orginalnymi" imionami, bo mogą dziecku sporo krzywdy narobić, ale Benia się tak przyjęła, że nawet uczniowie w szkole mówią Pani Beniu i jest to pełne szacunku.

A ja znam jedną Bernardę- Benię i jest tak przesympatyczną osobą, jak mało która. I trudno sobie wyobrazić , żeby nosiła inne imię. Paradoksalnie nie przepadam za " orginalnymi" imionami, bo mogą dziecku sporo krzywdy narobić, ale Benia się tak przyjęła, że nawet uczniowie w szkole mówią Pani Beniu i jest to pełne szacunku.

Napisalam, ze to w formie zartu bo jest film Disneya o dwoch myszkach co sie "BERNARD i BIANKA" nazywaja. :-p

Widze drogie mamuśki że niektóre z Was mają jeszcze dylemat co do wybrania imion :) ale spokojnie, mamy na to jeszcze jakieś 8 miesięcy :)

JA też uwarzam ,ze to za wcześniej ,chocby dlatego co by nie zapeszyć.

U nas Karol miał być pierw KOnradem ,ale KAROLEK wygrał.A dziewczynka miałabyć ŻANETA.teRAZ te imie sie mi juz nie widzi
Juliusz miałbyć od poczatku i został JUliuszem Janem;-).
A dziewczynke mąż chciał nazwać JUlia,tych JUli to juz mi sie zbrzydło.Choć ładne imię.
Mi sie podoba dla dziewczynki LILIANA ,Amelka ,ale Amelka odpada sasiadka ma i kolezanka,żeby niebyło ze odgapiam.No i Natalia ,ale mam siostre to też :no:.
Imiona FRancuskie też mi sie b. podobają :tak:np. ŻAKLIN!
a co do chłopca to :no:wiem.
Jeszcze mamy DUUUUUUUUUUUŻO czasu!!

reklama
Do góry