reklama
ewat0rek84
Zaciekawiona BB
Filip, a w rezerwie mam Dawida i Eryka ;-)
M
Mysia618
Gość
Heyka :-)mój raczej będzie Marcinek ale pewnie coś mi wyskoczy i dam inaczej
emilia1103
Fanka BB :)
u nas na poczatku miala byc dziewczynka na 80% i miala miec na imie Lilia,a tu niespodzianka na ostatnim usg dowiedziekismy sie ze bedziemy mieli drugiego chlopca i od tej pory mowimy do brzuszka Marianek ale tak powaznie to bedzie Damiam albo Krystian
lilu02
ty mnie nie strasz kobieto!!!!!!!!mi też mówią że będzie dziewczynka i chcę jej jak nie wiem co a imię ma mieć właśnie Lilianau nas na poczatku miala byc dziewczynka na 80% i miala miec na imie Lilia,a tu niespodzianka na ostatnim usg dowiedziekismy sie ze bedziemy mieli drugiego chlopca i od tej pory mowimy do brzuszka Marianek ale tak powaznie to bedzie Damiam albo Krystian
ale u mnie 2 razy lekarz potwierdzał poprzednie dzieci i teraz też nic się już nie zmieni (mam nadzieję ;-))
a do brzuszka mówię Lilu to Lilu tamto hihihihi
Saraa
Dziewczynki wrzuccie jakas stronke z imionami bo mi sie moje odwidzialo.
no nie ma co ... jest tu w czym wybierac
u mnie tez jak w kalejdoskopie - nie nadazam - maz co innego , dzieciaki co innego a mnie sie podoba jeszcze co innego
na razie stanelo na Izabeli i Piotrusiu Juniorze - zobadzymy na jak dlugo
u mnie tez jak w kalejdoskopie - nie nadazam - maz co innego , dzieciaki co innego a mnie sie podoba jeszcze co innego
na razie stanelo na Izabeli i Piotrusiu Juniorze - zobadzymy na jak dlugo
reklama
Witam wszystkich
Jest tyle pięknych imion że trudno zdecydować, czym właściwie kierujecie się wybierając imię dla swojej pociechy? Czy przeżywałyście jakieś dylematy związane z wyborem odpowiedniego imienia? I czy wybieracie jedno imię czy tak jak się przyjęło u nas w kraju dwa?
U nas wybór imienia dla dziewczynki był prosty – Magdalena, Anna.
Mamy mały problem z chłopcem, początkowo chciałam Jakub, Nataniel ale mężowi nie spodobało się te drugie imię, potem przeglądając różnego rodzaju rankingi okazało się że od co najmniej 4 lat najpopularniejsze imiona dla chłopca to właśnie Jakub, Kacper, Szymon czy Mateusz....
np. Najczęściej nadawane imiona w Polsce w 2009 roku - Ranking / Wiadomości / Portal dla rodziców. Ciąża, poród, wychowanie i pielęgnacja dzieci - eBobas.pl.
wolałabym uniknąć sytuacji gdzie wołając własne dziecko odwróci mi się ich kilkoro J
Więc na razie jeszcze się zastanawiamy między Maćkiem, Mirkiem a Przemkiem, ewentualnie Adamem albo Filipem.
Moim skromnym zdaniem imię :
1. musi współbrzmieć z nazwiskiem,
2. oczywiście musi mi się podobać,
3. trudno wybrać imię które oddawało by charakter dziecka i jego indywidualne cechy przecież dzidzia „dopiero będzie się kształtować” ale gdyby kierować się również znaczeniami imion, to czemu nie wybrać takiego jakie cechy chcielibyśmy by miało nasze dziecko..........
W rodzinie męża jest tradycja że męskich potomków nazywa się po przodkach według niej nasz syn powinien nazywać się Józef jak jego pradziadek ale myślę że może czas zerwać z tradycją, to imię jakoś do mnie nie przemawia.....
Jutro idziemy na USG jak dotąd dzidzia nie chciała pokazać co ma między nóżkami,
po cichu liczę że wybieranie męskiego imienia okaże się niepotrzebne
Dla Sary poniżej link z imionami
dla dziewczynki:
http://www.ofeminin.pl/wychowanie-d...arniejsze-imiona-dla-dzieci-d12604x39162.html
dla chłopca:
http://www.ofeminin.pl/wychowanie-d...arniejsze-imiona-dla-dzieci-d12604x39167.html
Jest tyle pięknych imion że trudno zdecydować, czym właściwie kierujecie się wybierając imię dla swojej pociechy? Czy przeżywałyście jakieś dylematy związane z wyborem odpowiedniego imienia? I czy wybieracie jedno imię czy tak jak się przyjęło u nas w kraju dwa?
U nas wybór imienia dla dziewczynki był prosty – Magdalena, Anna.
Mamy mały problem z chłopcem, początkowo chciałam Jakub, Nataniel ale mężowi nie spodobało się te drugie imię, potem przeglądając różnego rodzaju rankingi okazało się że od co najmniej 4 lat najpopularniejsze imiona dla chłopca to właśnie Jakub, Kacper, Szymon czy Mateusz....
np. Najczęściej nadawane imiona w Polsce w 2009 roku - Ranking / Wiadomości / Portal dla rodziców. Ciąża, poród, wychowanie i pielęgnacja dzieci - eBobas.pl.
wolałabym uniknąć sytuacji gdzie wołając własne dziecko odwróci mi się ich kilkoro J
Więc na razie jeszcze się zastanawiamy między Maćkiem, Mirkiem a Przemkiem, ewentualnie Adamem albo Filipem.
Moim skromnym zdaniem imię :
1. musi współbrzmieć z nazwiskiem,
2. oczywiście musi mi się podobać,
3. trudno wybrać imię które oddawało by charakter dziecka i jego indywidualne cechy przecież dzidzia „dopiero będzie się kształtować” ale gdyby kierować się również znaczeniami imion, to czemu nie wybrać takiego jakie cechy chcielibyśmy by miało nasze dziecko..........
W rodzinie męża jest tradycja że męskich potomków nazywa się po przodkach według niej nasz syn powinien nazywać się Józef jak jego pradziadek ale myślę że może czas zerwać z tradycją, to imię jakoś do mnie nie przemawia.....
Jutro idziemy na USG jak dotąd dzidzia nie chciała pokazać co ma między nóżkami,
po cichu liczę że wybieranie męskiego imienia okaże się niepotrzebne
Dla Sary poniżej link z imionami
dla dziewczynki:
http://www.ofeminin.pl/wychowanie-d...arniejsze-imiona-dla-dzieci-d12604x39162.html
dla chłopca:
http://www.ofeminin.pl/wychowanie-d...arniejsze-imiona-dla-dzieci-d12604x39167.html
Ostatnia edycja: