reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

U nas jest o tyle dobrze, że poprzednio ja wybierałam teraz nawet nie wtrącam się do wyborów mężą :) Co prawda powiedziałam moje typy ale on ma wybrać takie jakie mu się będzie podobać. I już wiem że z dziewczęcych Marta (przeboleję) i Maksym (wstępnie, bo to też mój typ :) ). Ale u nas zmienia się jak pogoda. Nawet tego synka brzuszkowego ja do końca pewna nie jestem, bo może być jak u myszki i będzie dziewczyna :)

reklama
Lubie imię Jakub tak jak i Julia, tyle że tak dużo tych imionek teraz, ale chyba im się jednak nie oprę. Bo Mój TŻ przystaje na nie. Niestety nie chce pięknego imienia Igor, Oskar, Amelia....ech. No musi być jakis kompromis. ;-)

Beniaminka z tym kompromisem to będzie ciężko, bynajmniej u nas. Ja jeszcze nie znam płci, ale też mi się podoba Igor, ale m. nie za bardzo. Za to obydwojgu podoba się nam Jakub, ale jest już w bliskiej rodzinie. I co tu robić, jak będzie chłopiec:eek:.
Ale na szczęście jeszcze toszkę czasu mamy...:-)

Beniaminka z tym kompromisem to będzie ciężko, bynajmniej u nas. Ja jeszcze nie znam płci, ale też mi się podoba Igor, ale m. nie za bardzo. Za to obydwojgu podoba się nam Jakub, ale jest już w bliskiej rodzinie. I co tu robić, jak będzie chłopiec:eek:.
Ale na szczęście jeszcze toszkę czasu mamy...:-)

Kasik u mnie raczej zostanie Igor bo to jedyne imię na które obydwoje się zgadzamy. No i z nazwiskiem ładnie wygląda:-D

Kasik u mnie raczej zostanie Igor bo to jedyne imię na które obydwoje się zgadzamy. No i z nazwiskiem ładnie wygląda:-D
To ważne zeby imię ładnie brzmiało z nazwiskiem. A mam przyjaciółkę która miała strasznie długie i trudne nazwisko dlatego mama nadała jej imię Ewa...teraz wyszła za mąż i zmieniła nazwisko...teraz nazywa się Ewa Lis :):):) przynajmniej mieści się we wszystkich krateczkach formularzy :)

Od samego początku miałam przeczucie, że będę mieć synka. Wieć zastanawialiśmy się głównie nad męskimi imionami. Początkowo miał być Nikodem, póżniej jakoś samoistnie zaczęłam mówić do brzusia Szymon i tak już zostało:) A gdyby się okazało, że usg z 18 tygodnia i moja intuicja spłatały nam figla to wówczas będzie Hania:) (tu imię wybierał mąż)

A mi przylgneło imie Julia dla dziewczynki i jak narazie nie widze zadnego innego. A dla chłopca to tak narazie bez wiekszego namysłu to wychodzi mi Franek, Seweryn...Mój narazie nie chce sie wypowiadac na temat imion bo twierdzi ze ma jeszcze czas i sie nie zastanawia. A do brzusia mówi Zygmunt, ale to oczywiscie zart. Ja go strasze ze tak zostanie jak nie wymysli innego..hahaha

Ja dla chłopca miałam pewne -Oskarek, z dziewczynką mam problem, bo wiele imion mi sie podoba. Narazie tak mia jakoś Igunia przylgnęło i tak zwracam się do swojego brzuszka ;)))

ja dla chłopca miałam pewne -oskarek, z dziewczynką mam problem, bo wiele imion mi sie podoba. Narazie tak mia jakoś igunia przylgnęło i tak zwracam się do swojego brzuszka ;)))
mycha ja do chłopca tez miałam wybrane imię oscarek ,ale okazało sie ze mam dzewuszkę i jedyne imie jakie mi sie podoba to julia i tak też pozostało:-)

reklama
mnie tak od początku ciąży nachodziło na Dominikę, ale mojemu się nie za bardzo podoba.. :-( więc myślimy nadal... może Patrycja, może Natalia.. ale one są bardzo popularne... już sama nie wiem..

Do góry