reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona Naszych fasolek

A ja kiedys poznałam dziewczyne na która mówili NIKA, a tak naprawde miala naimię LEONIKA ! To podobno jakas swieta czy coś :confused:

reklama
Mam problem z podjęciem decyzji co do imienia dla chłopca. Mam dwa Jakub lub Dawid. Powiem tak szczerze to mój Z nie chce słyszeć o imieniu Jakub. A mi się podoba, tak jak i Dawid.
:-)

Aga a nie możecie dać dwóch imion? Dawid Jakub lub Jakub Dawid?

Witam dziewczynki!
Ja w czekam na syneczka MIKOŁAJA;-) od zawsze wlaściewie podobało mi sie to imię, jest dość znane a mimo to niezbyt popularne. Ponadto czytałam, że Mikołaje to takie dobre duszyczki :))
Na drugie będzie miał prawdopodobnie (bo to jeszcze nic pewnego) JAN, po dwóch dziadkach. Połączyliśmy imiona Józef i Andrzej :-) ot tak dla potomności ;)

Hej dziewczyny. Jestem wkurzona na maksa bo u nas to teść chce decydować o imieniu naszej córki. Już dawno je wybraliśmy-Hania. A teśc się wpieprza, że brzydko i wybiera, że ma być Nikola, Oliwia itp. Mnie normalnie krew zalewa bo moi rodzice nigdy nie ingerują w takie sprawy a co dopiero teść.
Jestem tak wpieniona na niego, że przez całą noc nie spałam. Niczego teściom nie zawdzięczam a wręcz przeciwnie ich syn wiele mi. Gdybym u nich mieszkała, gdyby mnie utrzymywali to jeszcze rozumiem, że w ramach wdzięczności niech imię wnuczce wybiorą a w takiej sytuacji chyba jest nietaktem i wielką niegrzecznością krytykować decyzję przyszłych rodziców w sprawie imienia ich własnego dziecka-nie uważacie tak???
Budzi się we mnie lew w takiej sytuacji-zabić przeciwnika a przynajmiej pokąsać:-)Może to trochę okrutne co piszę, ale dziadek doprowadza mnie do szału tym rządzeniem i osądzaniem co jest dobre dla mojego dziecka bo to też o inne drobne sprawy chodzi, na które raczej nie zwracałam do tej pory większej uwagi.
Co myślicie, że przesadzam? Mam nadzieję, że nie:wściekła/y:

15406844d8.png

nie daj sie to twoja córka i decyzja ma byc rodziców a nie teściów czy dziadków To Wy bedziecie zapisywać w urzedzie a nie teść olej go a zrób po swojemu Efekt decyzji twojego teścia bedzie taki ze kiedys w klasie bedzie entą Nicolą czy Oliwią Kazde imie jest piekne pod warunkiem ze wybierają rodzice ... Moja koleżanka ostatnio toczyła boje o imie dla córki wygrała i malutka nazywa sie Fiona ... :D Ku przerazeniu starszyzny rodu hehehe

Sabin - Ty sie niczym nie przejmuj i nie martw. Badz wytrwala przy swojej decyzji imienia dla coreczki. Ja mialam podobny problem bo mi rodzinka mowila, ze Maja to brzydkie imie i ze wogole wymyslamy za bardzo. My jednak mielismy wszystkich opinie w tej sprawie gleboko w d..... Twoje dziecko i Twoj wybor imienia. A ogolnie Hania to cudne imie :tak::tak::tak:

sabin- to wasze dziecko i nie pozwól żeby ktoś tak sie w to wpie... mnie jakiś czas temu wkurzyła babcia mojego męża. Jak jeszcze miałam przeczucie że będę miała córeczkę to miała mieć na imię Zosia. Boże ile ja się wtedy osłuchałam że to takie paskudne imię i że broń boże.. bo tam na wsi była jakaś Zośka itp. Tak mnie wtedy wkurzyła że do tej pory mnie trzyma jak sobie przypomnę. Ale niestety od początku miałam problemy z tymi dziadkami i zaczynam ich olewać :-D
A i zgadzam się z Dominiką Hania to śliczne imię.

reklama
Hej dziewczyny. Jestem wkurzona na maksa bo u nas to teść chce decydować o imieniu naszej córki. Już dawno je wybraliśmy-Hania. A teśc się wpieprza, że brzydko i wybiera, że ma być Nikola, Oliwia itp. Mnie normalnie krew zalewa bo moi rodzice nigdy nie ingerują w takie sprawy a co dopiero teść.

Sabin niech sobie tesciu pogada - tyle jego.
Nawet jezeli byli byscie od tesciow zalezni to i tak imienia dziecka wybrac by Wam nie mogli.
Moze tylko sprobuj sie tym nie denerwowac. Moze faktycznie uwaza, ze Hania to takie straszne imie i za wszelka cene chce Wam "pomoc".
Jezeli jestes w stanie sie od tego zdystansowac to postaraj sie go zignorowac, a imie i tak to Wy wybieracie i Wy wpiszecie w metryce urodzenia :-)

Do góry