reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
Dominika, dobry wybor:tak:, z tym, ze u nas imie wlasnie w takiej pisowni jaka podalas jest bardzo popularne, dlatego majac corke dalabym jej na imie Lilia w calej okazalosci:tak: i do tego po polsku tak pieknie sie zdrabnia:tak:

Ja wybieram od razu pisownie angielska bo z mojim pierwszym malenstwem musialam zmieniac po fakcie. Dalismy jej na imie Maja i zaczelo sie wolanie Madża, Teraz ma Maya i wszyscy wypowiadaja poprawnie ;-) A co do Lilia a Lily to dla mnie jedno i to samo imie i zdrobniac bede tak samo jak ty :-)

No niestety, ja nie bede miala dla kogo tego imienia zdrabniac, poniewaz oczekujemy drugiego synusia,wiec akurat w jego przypadku imie Lilia odpada:tak:;-);-).

Hallo!
Właśnie dzisiaj "wpadłam" przypadkiem na ten wątek i tak sobie czytam od rana:-)
To lepszy poradnik jak leksykon imion:-) a na pewno oryginalniejszy. Muszę przyznać, że wielu z podanych przez was imion w ogóle wcześniej nie słyszałam:zawstydzona/y:
Co do mnie, to ja wybrałam imię dla mojego synka jeszcze w liceum - Kubuś ( wtedy nie było takie popularne) i na szczęście mojemu mężowi się od razu spodobało i w zasadzie nie było innej opcji. Chociaż nie są też złe : Szymon, Hubert, Max, Marcel, Tomek. Ale kiedy okazało się , że zamiast synusia będzie córcia, to pojawił się problem:confused:, bo w ogóle nie myśleliśmy nad imieniem dla dziewczynki. Mi poszło szybciej, swój wybór ograniczyłam do : Milena, Hania, Lena i tylko musiałam czekać co wybierze mój T ( nie wiedział o moich typach). No i strasznie się ucieszyłam jak się okazało , że on wśród swoich typów wybrał Milenkę i Hanię, więc będzie Milena Hanna. Podobają mi się jeszcze : Blanka, Kaja, Maja, Nina. Mam nadzieję, że nasz wybór będzie ostateczny:-)
Co do imienia Anna ( moje;-) ) , to w czasach przedszkola i szkoły było bardzo popularne, ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Wszystkie Anie jakie spotkałam były ok i mi jakoś też dobrze z tym imieniem:tak:
A swoją drogą to na prawdę tak się ta moda na imiona zmienia, że trudno nadążyć i wyczuć. A jak widzę jak szybko powstają nowe, unikatowe ( np. poprzez mieszanie się kultur) to strach pomyśleć, co to będzie za parę lat!

Mam problem z podjęciem decyzji co do imienia dla chłopca. Mam dwa Jakub lub Dawid. Powiem tak szczerze to mój Z nie chce słyszeć o imieniu Jakub. A mi się podoba, tak jak i Dawid.
:-)

Sliczne imiona,obydwa to moje typy,,,ale chyba jeszcze bede musiala poczekac,mam nadzieje Aga ze dojdziecie z mezem do porozumienia,u nas moj P. tym razem wybiera,bo poprzednim razem ja,ale i tak jak mi sie nie bedzie podobala to za chiny sie nie zgodze...:-D

reklama
Do góry