reklama
Beata86
Fanka BB :)
ooo własnie to....Miriam w kręgu tajemnic [emoji4]
Menia2018
Nie mam takich skojarzeń.....O_Oooo własnie to....
kwasek
ja chyba za młoda jestem bo w ogóle nie kojarzę Imię pierwsze słyszę.ooo własnie to....
tikatukatam
Słyszałam kiedyś takie powiedzenie:Ogolnie kazdy ma jakieś skojrzenia z czyms lub z kims i zwyczajnie wtedy mu nie podchodza [emoji23] a widziałam,ze jest imie Nikodem i Niko tak jak sie mowi w skrocie takie tez jest imie. Karmen tez mi sie podoba,ale juz znajomi maja corke
"Nie zdajesz sobie sprawy z tego jak wielu osób nienawidzisz. Dopóki nie przyjdzie moment, gdy trzeba będzie wybrać imię dla Twojego dziecka."
Beata86
ja chyba za młoda jestem bo w ogóle nie kojarzę Imię pierwsze słyszę.
To chyba stary film czy serial.
Tylko to jest wbrew pozorom potem męczące dla dziecka/dorosłego, że każdemu, wszędzie trzeba tłumaczyć, że on ma na imię Antek czy Kuba, a nie Antoni, Jakub. Miałam w pracy koleżankę, która miała na imię Magda (a nie Magdalena) i wszędzie wszystkich musiała poprawiać, w urzędach itp, bo jak mówiła, że ma na imię Magda, to każdy z rozpędu wpisywał Magdalena.Oliwier bardzo nam się podoba ale córa ma Oliwia, więc już odpada. Można już nadawać imiona zmiękczone. Zamiast Antoni można dać Antek i tak będzie miał w akcie urodzenia.
Bianka też mnie się podoba ale mężowi już nie.
Beata86
Tylko to jest wbrew pozorom potem męczące dla dziecka/dorosłego, że każdemu, wszędzie trzeba tłumaczyć, że on ma na imię Antek czy Kuba, a nie Antoni, Jakub. Miałam w pracy koleżankę, która miała na imię Magda (a nie Magdalena) i wszędzie wszystkich musiała poprawiać, w urzędach itp, bo jak mówiła, że ma na imię Magda, to każdy z rozpędu wpisywał Magdalena.
Moja koleżanka tez miała podobnie, pokazała dowód to ktoś jej powiedzial że ma błąd w dowodzie
reklama
Dlatego ja jednak pozostanę przy niezdrobnionej formie imienia, niezależnie od tego jakie ono będzieMoja koleżanka tez miała podobnie, pokazała dowód to ktoś jej powiedzial że ma błąd w dowodzie
Podziel się: