reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona - jak chcecie nazwać Wasze maluchy?

Sąsiedzi mają Laurę i Emmę. Emma rzadko spotykana, ale Laura teraz co kawałek jak Tymek u chłopców... Fajnie jak to nie jest imię , które nosi połowa przedszkola.
Załamałam się teraz. Myślałam, że Laura nie jest "modna". Ja nie znam żadnej, znajomi też się dziwią, że takie rzadkie imię chcemy dać a tu takie info. Może dlatego, że mieszkamy nie w Polsce i tutaj wśród polaków same Vanessy i Bryany.

Evelina i to jest główny powód dla którego się trochę wachałam, że się nie odmienia i nie skraca. Chociaż kiedyś słyszałam o "Laurce" ale to mi się z pocztówką kojarzy. Ale mój już się uparł bo jemu się podoba, że to też irlandzkie imię :)

No to wszystkie chętne do dopisania imion zapraszam na priv, najwyżej będziemy zmieniać :p

reklama
Wioleta93 skoro nie mieszkasz w Polsce, gdzie imię jest popularne, to przecież możesz dać spokojnie bez obaw, że będą 4 Laury w klasie :cool2:

Laura, bardzo ładnie, tez mi sie podoba tylko właśnie jest popularne, a ja chciałam takie rzadko spotykane, ale nie jest aż tak oblegane jak np Zuzia czy Maja, bo teraz co druga dziewczynka tak ma na imię :)

My jak wybraliśmy w 2014 Aleksander to miał nie być popularny... Okazało się że akurat w tym roku był na 10 miejscu i nawet w mojej miejscowości juz jest z tego rocznika co najmniej dwóch innych....

Happymamusia moze Jassica?:sorry:

Wymieniacie mi tu imiona, ktore mi sie podobaja:wink:
Tez nie chce popularnego, bo juz przechodze to z moim synkiem:baffled:

Ja bym chciała Alicję ale mąż się upiera na Sylwie. Moim zdaniem najbardziej popularne teraz imiona to Antos, Laura, Zuzia, Zosia, Szymon, Leon, Basia, Kuba, w dalszym ciągu Julka, Wiktor, Wiktoria przynajmniej w moich stronach tak chrzcza, jak mi się coś jeszcze przypomni to dopisze ;-)

Dziewczyny a co sądzicie o Meli? Melania? Zaczynamy intensywnie szukać imienia dla niuni:D I wychodzi nam Mia, Mela, Klara, Matylda... Hm. Cieżko z tymi dziewczynkami :p

reklama
Do góry