reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona - jak chcecie nazwać Wasze maluchy?

reklama
A u mnie ciągle się zmienia. M myślał nad Tymkiem ale już mu przeszło. Mi teraz chodzi po głowie Arek (Arkadiusz). Mam synka Aleksandra i mówimy do niego Aleks. A jakby tak był Aleks i Arek hmmm tylko gorzej że kilka osób uparcie mówi na niego Alek mimo że nie chcemy i wtedy Alek i Arek to kiepskie zestawienie...

Tymek bardzo mi sie podoba, u nas mógłby być, ale moja dobra koleżanka od dwóch lat stara sie o bobasa i mówi o nim Tymek wiec nie chce podbierać pomyslu:D ja lubię stare tradycyjne imiona:) ale jest tez kilka takich nowoczesnych, zaciągniętych z zagranicy który trafiają w moje serce. Xawier (Ksawery) tez dla mnie ok. I dla dziewczynki Łucja:) najgorsze w wybieraniu imienia dla mnie jest a) niezgodność z partnerem b) wiele imion jest już wykorzystanych przez moich znajomych...:D

Sąsiedzi mają Laurę i Emmę. Emma rzadko spotykana, ale Laura teraz co kawałek jak Tymek u chłopców... Fajnie jak to nie jest imię , które nosi połowa przedszkola.

reklama
Wiola ja jestem za! Choć u mnie jeszcze ponuje ogromny dylemat i wszystko może się zmienić.

O Emmie też myśleliśmy z Mężusiem, bo nam się podoba..
Laure bierzemy pod uwagę, lecz tego imienianie można już w inny sposób odmienić i to nas nie przekonuje..

Do góry